Apple-pomo: "Emme koskaan tee halpis-iPhonea"

Teemu Laitila
11. tammikuuta, 2013 11:10

Applen markkinointipäällikkö Phil Schiller kiistää yhtiön suunnittelevan "halvan" iPhone-mallin julkaisua. Shanghai Evening Newsille puhunut Schiller vaikuttaisi kiistävän taas viime aikoina pintaan nousseet huhut Applen kehittyville markkinoille suunnatusta puhelinmallista.
- Vaikka halvat älypuhelimet ovat suosittuja, Apple ei suuntaa tuotteitaan siihen kategoriaan, Schiller kertoo lehdelle The Next Web -sivuston mukaan.
Schiller vakuuttaa, että Apple haluaa käyttää kaikissa tuotteissaan vain parasta mahdollista tekniikkaa, johon kuuluu laadukas tuotanto, Retina-näytöt ja unibody-rakenne.
Vaikka Schiller kiistää selväsanaisesti halvemman iPhone-mallin julkaisun, haastattelun sanavalintoja on pidetty tarkasti muotoiltuina jättämään takaportin uuden kehittyville markkinoille tarkoitetun puhelinmallin julkistamiselle.
Schiller välttää halpa-sanan liittämistä yhtiön tuotteisiin, mikä on aina ollut Applen strategia. Halvemman puhelimen julkaisu viittaisi laadusta tinkimiseen komponenttien osalta, mikä ei sovi Applen julkikuvaan. The Next Web spekuloi, että Apple saattaisi pystyä kehittämään keinon, jolla julkaista laadukas puhelin huomattavasti nykyistä halvemmalla. Käytännössä se voisi tarkoittaa enemmänkin ominaisuuksista kuin laadusta tinkimistä.
The Verge nostaa esimerkiksi Applen tarkkaan harkituista markkinointipuheista yhtiön entisen toimitusjohtajan Steve Jobsin kommentit seitsemän tuuman tabletteihin liittyen. Jobsin kuuluisan kommentin mukaan seitsemän tuuman kategoria on kuolleena syntynyt ajatus, mutta siitä huolimatta yhtiö julkaisi 7,9 tuuman ruudulla varustetun tabletin ja väitti sen olevan täysin eri asia.
Uutiskuva: Dave Schumaker

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.