Analyytikko uskoo Nokian pääsevän plussalle vuonna 2013

Valtteri Ahonen
13. tammikuuta, 2013 20:15

Kaksi edellistä vuotta ovat olleet Nokialle raskailta, mutta vuoden 2012 viimeisen neljänneksen positiivinen tulosvaroitus on selkeä merkki siitä, että puhelinyhtiö on tehnyt ainakin jotain oikein. IDC:n analyytikko Francisco Jeronimo kertoi Bloombergin The Pulse -ohjelmassa uskovansa Nokian pystyvän saavuttamaan voitollisen tuloksen vuonna 2013.
Monet ovat pitäneet Stephen Elopin astumista johtoon ja Windows Phone -käyttöjärjestelmään siirtymistä yhtiön suurena virheenä, mutta Jeronimolta irtoaa "uudelle" johtajalle ylistyssanoja. Elopin aikana tehty totaalinen strategiamuutos on analyytikon mukaan ollut onnistunut. Nokian aiemmin käyttämä Symbian-järjestelmä ei ollut riittävän kilpailukykyinen, joten siitä oli pakko luopua. Elopin johdossa Nokia onnistui Jeronimon mukaan siirtymään täysin uuteen järjestelmään käsittämättömän nopeasti, minkä lisäksi yhtiön kuluja on karsittu todella raskaalla kädellä.
Osasyy Nokian mahdolliseen voitolliseen tulokseen onkin juuri kutistunut koko ja vähentyneet kulut. Nokia on selkeästi pienempi ja nopeammin muutosvalmis yhtiö kuin ennen muutosta. Jeronimo kehuu Nokiaa myös innovatiivisemmaksi kuin ennen.
Analyytikolta kysyttiin myös, olisiko Nokian kannattanut kuitenkin valita uudeksi käyttöjärjestelmäkseen Android. Tämän mielestä se olisi ollut yhtiölle hyvä ratkaisu lyhyellä tähtäimellä, mutta pidemmällä tähtäimellä hän uskoo Windows Phonen kantavan enemmän satoa. Nokia on valinnut matkakseen sprintin sijasta maratonin.
Positiivisesta yleisvaikutelmasta huolimatta Nokian tulevaisuutta kuvataan epävarmaksi ja haasteelliseksi. Monen asian on loksahdettava kohdalleen, jotta yhtiön olisi mahdollista päästä plussalle vuonan 2013. Etenkin älypuhelinmyynnin on piristyttävä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.