Huaweilta uutta tarjontaa Windows Phone 8 -puhelinten budjettiluokkaan

Teemu Laitila
13. tammikuuta, 2013 16:49

Huawei esitteli juuri päättyneillä CES-messuilla uutta Windows Phone 8 -puhelintaan, joka tulee sijoittumaan hintahaitarin alempaan päähän. Ascend W1 oli julkisuudessa jo syksyllä, mutta laitteen varsinaisessa julkaisussa on kestänyt.
Ominaisuuksiensa puolesta Ascend W1 muistuttaa paljolti HTC:n 8S-mallia tai Nokian tulevaa Lumia 620:ä. Sen näyttö on neljän tuuman kokoinen ja toimii vain 800x480 pikselin resoluutiolla, kuten kaikki tähän mennessä julkaistut halvemmat WP8-laitteet. Sen sisuksista löytyy 1,2 GHz:n tuplaydinprosessori ja tallennustilaa on tarjolla neljä gigatavua. MicroSD-korttipaikka pelastaa enemmän musiikkia kuuntelevat.
Kamera tallentaa kuvia viiden megapikselin tarkkuudella ja laitteessa on lisäksi etukamera videopuhelukäyttöä varten. Mobiiliverkoista on tuettuna vain 3G. Laitteesta löytyy 1950 mAh akku, joka on suurempi kuin muissa vastaavissa laitteissa. Koska jo HTC:n 8S tarjoaa pienemmällä akullaan parin päivän käyttöajan, W1 saattaa olla akkukestoa etsivän valinta.
Muiden Windows Phone 8 -laitteita valmistavien yhtiöiden tapaan Huawei on siirtynyt pois mustanharmaista läpysköistä ja W1 tulee tarjolle sinisenä, mustana, valkoisena sekä punaisena. Ascend W1 on tarkoitus tuoda myyntiin ensiksi Huawein kotikulmilla Aasiassa, mutta myös Euroopan julkaisun pitäisi tapahtua piakkoin.

Lue myös nämä
Tägit
Huawei Huawei Ascend W1
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.