Tutkimus: Applen iPhone ei houkuttele nuorempia entiseen tapaan

Teemu Laitila
14. tammikuuta, 2013 15:15

Applen iPhone on pitkään ollut teinien keskuudessa perinteinen statussymboli ja juuri se puhelin, joka "kuuluu" löytyä taskusta. Uuden tutkimuksen mukaan iPhone on kuitenkin menettämässä asemiaan ainakin amerikkalaisteinien keskuudessa, sillä sen avulla ei voi enää erottua joukosta.
Tutkimuksessa arvellaan, että iPhone on jäänyt edellisen sukupolven laitteeksi, jota ei enää yhdistetä mielikuvissa edelläkävijyyteen. Nuorisokulttuurin perinteiden mukaisesti edellisen sukupolven valinnat on laitettava uusiksi ja nykymaailmassa siihen joukkoon kuuluu myös älypuhelimen valinta.
- Apple on onnistunut markkinoimaan tuotteitaan X-sukupolvelle ja sen seuraajille erittäin tehokkaasti, mutta sama ei vaikuttaisi onnistuvan enää nykyisten teini-ikäisten tapauksessa, kommentoi tutkimuksen taustalla olevan Buzz Marketing Groupin edustaja Forbes-sivustolle.
Bloombergin mukaan Applen laskusta nuorimpien ikäluokkien keskuudessa on nähty merkkejä jo aiemmin. Apple on pudonnut tai ainakin sen nousu on taittunut useammissa brändien houkuttelevuutta mittaavissa kyselyissä.
Buzz Marketing Group uskoo Applen haastajien olevan ainakin osasyynä teinien muuttuneisiin asenteisiin. Erityisesti Samsung ja Microsoft ovat kosiskelleet nuorinta asiakaskuntaa voimalla ja pyrkineet vahvistamaan mielikuvia iPhonesta puhelimena, jota aikuiset käyttävät. Amerikkalaisnuorten keskuudessa Samsungin Galaxy ja Microsoftin Surface ovat kasvavia nimiä, jotka haastavat Applen ylivaltaa trendikkäimpänä valmistajana.
Vaikka Applen pitää keskittyä uudestaan tulevien aikuisten tavoittamiseksi, sen kasvulle ei ole vielä löytynyt rajoja. Maailmassa on suuri joukko älypuhelimen ensiostajia, joista riittää jaettavaa koko alalle.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.