Golla haastoi Jollan oikeuteen samankaltaisen nimen vuoksi (päivitetty)

Teemu Laitila
15. tammikuuta, 2013 13:14

Lähinnä suojalaukuistaan tutuksi tullut Golla on haastanut omaa älypuhelinta ja käyttöjärjestelmää kehittelevän Jollan oikeuteen liian samankaltaisen tavaramerkin vuoksi, raportoi MTV3.
Golla vaatii Jollan tavaramerkkirekisteröinnin kumoamista. Gollan mukaan yhtiö on käyttänyt 12 vuotta ja miljoonia euroja brändäykseen ja tuotemerkkiin, eikä yhtiö voi jäädä seuraamaan vierestä hyvin samankaltaista nimeä käyttävän yrityksen saapumista.
Jollalla ja Gollalla ei varsinaisesti ole toimintaa samalla alalla, vaikka Gollan valikoimaan kuuluukin esimerkiksi kuulokkeita erilaisten kantolaukkujen lisäksi. Gollan toimitusjohtaja Petri Kähkönen kuitenkin heittää ilmaan ajatuksen mahdollisesta päällekkäisyydestä tulevaisuudessa.
- Maailma muuttuu, emmekä sulje pois mahdollisuutta valmistaa vielä joskus matkapuhelimiakin, Kähkönen kommentoi MTV3:n mukaan.
Päivitys 15.1.2013 15:21
Jollan hallituksen puheenjohtajan Antti Saarnion mukaan Jolla on menetellyt nimiasiassa lain kirjainta noudattaen. Saarnion mukaan Gollan ja Jollan nimien samankaltaisuudet on jo selvitetty aiemmin.
- Viranomainen on asianmukaisesti hyväksynyt tavaramerkin ja on hyväksynnän yhteydessä käsitellyt Gollan ja Jollan tuotemerkit ja todennut että tuotemerkit eivät ole liian lähellä toisiaan.
Jollan Saarnion mukaan maailmalla reissatessa kukaan ei ole tähän mennessä vielä sekoittanut Jollan puhelimia ja Gollan laukkuja keskenään.

Lue myös nämä
Tägit
Jolla Golla
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.