Microsoftin patentti tekee puhelimesta hienovaraisemman

Teemu Laitila
15. tammikuuta, 2013 14:43

Microsoft hakee patenttia toimintaperiaatteeseen, jota se kutsuu nimellä "huomiota herättämätön tila". Uudenlainen tila on tarkoitettu tilanteisiin, joissa äänet tai kirkkaat valot saattavat olla häiriöksi.
Patenttihakemuksessa kuvaillaan tilannetta, jossa käyttäjä haluaa vilkuilla puhelimeensa esimerkiksi teatterissa ollessaan. Vaikka puhelimesta ei kuulu ääntä, kirkas ruutu saattaa olla häiriöksi muille ihmisille.
Microsoftin ratkaisu ongelmaan on puhelimen laittaminen "huomiota herättämättömään tilaan", jonka käyttäjä voi joko kytkeä päälle itse tai puhelin voi tehdä sen automaattisesti erilaisten kriteerien perusteella. Sen lisäksi että äänet poistetaan käytöstä, Microsoftin patentihakemuksessa kuvaillaan näytön kirkkauden vähentämistä, taustakuvan korvaamista tummalla yhtenäisellä taustavärillä ja vain olennaisen informaation tuomista kotiruudulle. Kotiruudulla voitaisiin siis esittää esimerkiksi pelkkä kello.
Keksintö kuulostaa hyödylliseltä ja sille voisi teatterin lisäksi löytyä käyttöä myös kotioloissa. Puhelin voisi esimerkiksi pitää itsensä äänettömällä ja huomaamattomana niin kauan, kun makuuhuoneessa on pimeää.
Koska kyseessä on vasta patenttihakemus, "huomiota herättämätön tila" tuskin tulee Microsoftin puhelinkäyttöjärjestelmään ihan pian. Silti vaikuttaisi uskottavalta, että ominaisuutta pyrittäisiin hyödyntämään käytännössä jollain aikavälillä.
Edit 15.1.2013 14:54: Microsoft vasta hakee patenttia eikä sitä ole vielä myönnetty.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.