Asus haaveilee Padfone-tyyppisestä Windows-puhelimesta

Teemu Laitila
17. tammikuuta, 2013 17:17

Asus on kertonut neuvottelevansa Microsoftin kanssa Windows Phone -järjestelmään perustuvan puhelimen valmistuksesta, raportoi Wall Street Journal. Enemmän tietokonevalmistajana tunnettu Asus on tähän mennessä saavuttanut vain vaatimatonta menestystä puhelinmarkkinoilla, joskin sen yksilöllinen Padfone-puhelin on saanut kiitosta osakseen.
Padfone saattaisi olla myös Asuksen Windows Phone -laitteen lähtökohtana. Asuksen mukaan yhtiö on ottanut Padfone-tyyppisen Windows-puhelimen rakentamisen puheeksi Microsoftin kanssa. WSJ:n mukaan Microsoft ei kuitenkaan kommentoi mahdollisia neuvotteluja, ehkä siksi, että Asukselle ei olla antamassa lupaa Padfone-tabletin tekemiseen Windows Phone -käyttöjärjestelmällä.
Vaikka Padfone-konsepti eli tabletin malliseen telakkaan mahtuva puhelin toimii Android-puolella, Windows Phone -järjestelmä ei taivu samaan - ainakaan vielä.
Microsoft tarjoaa ARM-prosessoreita käyttäviin tabletteihin Windows RT -järjestelmää, joka ei ole yhteensopiva Windows Phone -puhelinten kanssa eikä täysiverinen Windows 8 puolestaan ole kokonaan yhteensopiva Windows RT -järjestelmän kanssa. Microsoft tuskin haluaa lisätä käyttäjien hämmennystä antamalla Asukselle luvan tehdä käytännössä Windows-tabletti, joka ei kuitenkaan tue Windows-tableteille suunnattuja sovelluksia vaan pelkästään puhelinsovelluksia.
Kaikki Microsoftin käyttöjärjestelmät perustuvat jo paljolti samaan ytimeen, mutta täysi yhteensopivuus laitteiden välillä vaatii vielä kehitystä. Silti Windows-puhelimesta Windows-tabletiksi muuntautuvalle laitteelle luulisi löytyvän kysyntää ja yhteensopivuus lienee Microsoftin tavoitteena pidemmällä aikavälillä.

Lue myös nämä
Tägit
Asus Asus PadFone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.