Galaxy Note III sisältää Samsungin 8-ytimisen prosessorin

Teemu Laitila
17. tammikuuta, 2013 16:03

Samsungilta odotetaan yhtiön virallisen lippulaivan Galaxy S IV:n julkaisua tänä keväänä, mutta jos lippulaivan asema määriteltäisiin koon, tehon ja ominaisuuksien perusteella, niin Samsungin Note-sarja olisi vahva ehdokas koko yhtiön lippulaivapuhelimeksi.
Viimeisimpien huhujen perusteella syksyksi odotettu Galaxy Note III -puhelin olisi tähtäämässä niin kutsuttujen phabletien tai kotoisammin puhlettien laiteluokan kärkipaikalle. Tähän mennessä moni Samsungin kilpailija on ajanut ohi viime elokuussa julkistetusta Note II -puhelimesta ruudun koon tai resoluution osalta, mutta kolmannen sukupolven Note-puhelimen uskotaan pistävän vielä paremmaksi.
Huhujen mukaan Note III sisältäisi valtavan 6,3 tuuman ruudun joka tietysti toimii Full HD -resoluutiolla. Se ohittaa jo helposti Huawein tuoreen Ascend Maten, jonka ruutu on "vain" 6.1 tuumaa ja resoluutio 720p-tasoa.
Samsungin nimettömän pysyttelevän pomon Korea Times -lehdelle antaman kommentin mukaan Note III:n perustuu Samsungin äskettäin julkaisemaan uuteen kahdeksanytimiseen Exynos 5 Octa -prosessoriin. Uusi prosessori ei todennäköisesti ehdi Galaxy S IV -puhelimen julkaisuun eikä maltillisemman kokoissa laitteessa välttämättä riittäisi akkuteho prosessorin tehokasta käyttöä varten. Isossa Note-mallissa akun kapasiteetti ei tule vastaan yhtä nopeasti.
Uutiskuvassa nykyinen Galaxy Note II
Edit: Korjattu uutiskuvaan Note II

Lue myös nämä
Tägit
prosessori Exynos 5 Octa Samsung Galaxy Note 3
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.