Nokia julkaisi ohjeet 3D-tulostetuille Lumia 820 -kuorille

Teemu Laitila
18. tammikuuta, 2013 14:21

Nokia on julkaissut tarkat ohjeet ja asetukset, joilla 3D-tulostimilla voidaan valmistaa uusia kuoria Lumia 820 -puhelimiin. Pakettiin kuuluu täydelliset ohjeet kuorten valmistamiseen sekä ehdotuksia materiaalivalinnoiksi ja vinkkejä työhön.
Nokialla 3D-printing Development Kit -paketti nähdään jopa jatkumona "kaikkien muokattavien puhelinten äidin" Nokia 5110:n vaihtokuorille. Conversations-blogissa haastateltu Nokian yhteisövastaava John Kneeland kertoo, että yhtiössä 3D-tulostusta käytetään jo laajasti prototyyppilaitteiden kehittelyssä.
Kneeland uskoo 3D-tulostuksen olevan teollisen vallankumouksen ja internetin kaltainen mullistava tekniikka, jonka todelliseen yleistymiseen on kuitenkin vielä aikaa. Kneelandin visiossa Nokia voisi tulevaisuudessa valmistaa puhelimen perusosat ja jättää erilaisten muotoiluvaihtoehtojen ja lisäominaisuuksien kehittelyn paikallisille yrittäjille.
- Haluatko vedenpitävän, pimeässä hohtavan puhelimen, joka on varustettu pullonavaajalla sekä aurinkokennolataimella? Joku voi pian rakentaa sen sinulle tai voit tehdä sen itse, Kneeland hahmottelee tekniikan mahdollisuuksia.
Vaikka 3D-tulostinta ei vielä joka kodista löydykään, ohjeet Lumia 820:n kuorten valmistamiseen voi ladata Nokian sivuilta täältä, täältä ja täältä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Nokia Lumia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.