Uusi iPhone-huhu ennustaa jo 4,8 tuuman ruutua

Teemu Laitila
21. tammikuuta, 2013 13:22

Tänä vuonna iPhone-huhut ovat olleet (jos mahdollista) aiempaakin villimpiä ja eri tahoilta on ennustettu useampaa eri kokoista laitetta sekä lisäksi vielä montaa eri värivaihtoehtoa. Tuoreimmassa huhussa povataan jopa 4,8 tuuman kokoista iPhone-mallia.
Esimerkiksi Techno Buffalo -sivusto kertoo China Timesin alkuperäiseen uutiseen perustuen, että isompiruutuinen malli olisi tarkoitus julkaista tulevan iPhone 5S -puhelimen lisänä. Aiemmissa huhuissa on povattu muun muassa halvempaa erityisesti kehittyville markkinoille suunnattua iPhone-mallia (jonka tulon Apple kiistää), mutta kuten Techno Bufalo huomauttaa, 4,8 tuuman ruudulla varustettu puhelin tuskin on ainakaan nykyistä halvempi.
China Times kutsuu laitetta nimellä iPhone Math, joka poikkeaa kaikista Applen tähänastisista nimeämiskäytännöistä. Kyseessä saattaa siis olla koodinimi tai pelkkä käännösvirhe kiinalaislehdessä. Raportti kertoo, että isoruutuisen iPhonen valmistus olisi tarkoitus aloittaa huhtikuussa ja China Times jopa listaa eri komponenttien valmistajat. Kokoonpanosta vastaa lehden mukaan Hon Hai Industries Co. Ltd.
Sekä iPhone 5S -mallin että tulevan "iPhone Math" mallin julkaisuajankohdaksi kerrotaan kesäkuu, mikä on aikainen ajankohta Applen aiempiin julkaisuihin nähden. Toisaalta kesään osuvasta julkaisusta on kuultu huhuja jo aiemmin.
Tähänkin iPhone-huhuun kannattaa suhtautua suurella varauksella. Varmaa on vain se, että iPhone 5 saa seuraajan kesällä tai syksyllä. Eri kokoisten, väristen ja hintaisten mallien julkaisu on edelleen epävarmalla pohjalla.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.