Microsoft tuomassa tuen Google-synkronoinnille Windows Phoneen

Teemu Laitila
23. tammikuuta, 2013 19:59

Microsoft aikoo pitää Googlen palvelut myös uusien Windows Phone -käyttäjien saatavilla tuomalla järjestelmään tuen Googlen käyttämille synkronointitekniikoille, The Verge kertoo omiin lähteisiinsä perustuen. Tuki on kuitenkin osa tulevaa päivitystä, joka tuskin ehtii käyttäjille ennen tammikuun loppua, jolloin Google on ilmoittanut lopettavansa Exchange Active Sync -tuen uusilta käyttäjiltä.
Vanhojen käyttäjien osalta tuki jatkuu ja yhteystiedot sekä kalenterimerkinnät ilmestyvät puhelimeen entiseen tapaan. Uusille käyttäjille Google kuitenkin tarjoaa vain CalDAV- ja CardDAV-protokolliin perustuvaa synkronointia. Rajoitus koskee kaikkia alustoja, mutta Microsoftin Windows Phone on isommista mobiilikäyttöjärjestelmistä ainut, jolta ei löydy tukea avoimille protokollille.
Microsoftin aiemman virallisen kommentin mukaan Googlen päätös tuli yhtiölle yllätyksenä, mutta The Vergen lähteiden mukaan Google ilmoitti Microsoftille EAS-tuen poistumisesta jo viime vuoden kesällä. Google ei kuitenkaan kertonut aikataulua tuen lopettamiselle eikä Microsoftilla toisaalta ollut aikaa lisätä CalDAV- ja CardDAV-tukea jo operaattoritesteihin edenneeseen Windows Phone 8 -järjestelmään.
Lähteet kertovat The Vergelle, että Microsoft on pyytänyt Googlelta kuuden kuukauden mittaista lisäaikaa EAS-tuelle, mutta ilmeisesti ainakin vielä ilman suurempaa menestystä.
Jos Google ei myönny Microsoftin pyyntöön lisäajasta, uusilla Windows Phone -käyttäjille ei ole ainakaan helppoa tapaa osoitekirjan ja kalenterin tuomiseen Windows-puhelimeen ennen kuin Microsoft julkaisee seuraavan isomman käyttöjärjestelmäpäivityksen. Sähköposti toimii myös tulevaisuudessa, kunhan käyttää IMAP-protokollaa. EAS-tuen poistumisen myötä sähköpostista kuitenkin menetetään push-tuki.

Lue myös nämä
Tägit
Google Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.