Nokian navigointi saatavilla myös kilpailijoiden puhelimiin

Teemu Laitila
24. tammikuuta, 2013 13:02

Nokian navigointisovellus Drive+ on saapunut myös muiden kuin Nokian Lumia-puhelinten omistajien saataville. Ainakin aluksi sovellus on kuitenkin ladattavissa vain Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Briteissä.
Ominaisuudet vastaavat aiemmin vain Nokian laitteille tarjottua sovellusta eli tarjolla on ääniohjaava navigointi, puhelimeen ladattavat kartat, nopeusrajoitustiedot sekä muut ominaisuudet. Drive+ on tällä hetkellä beta-versio.
Nokia ei ole kertonut tarkemmin miksi yhtiö on päättänyt tuoda sovelluksensa myös kilpailijoidensa saataville. Nykyisellään Windows Phone -valmistajien ainut keino erottua toisistaan on tarjota omissa laitteissaan yksinoikeussovelluksia, joihin Nokia on panostanut kiitettävästi.
Päätöksen taustalla on todennäköisesti Microsoftin tarve parantaa koko Windows Phone -ekosysteemin kilpailukykyä. Windows Phonen pääasiallisilla kilpailijoilla eli Androidilla ja iOS:lla on molemmilla oma navigointisovelluksensa, joka puuttuu kokonaan Microsoftin Windows Phone -järjestelmästä. Sen osalta muiden kuin Nokian valmistamat Windows Phone 8 -laitteet ovat selvästi alakynnessä kilpailuun verrattuna.
Kuten Stephen Elop on monesti maininnut, nykyään valmistajien välisen kilpailun sijaan pääosassa on ekosysteemien välinen kilpailu ja Windows Phone -ekosysteemin menestys on erittäin tärkeää sekä Microsoftille että siihen kokonaan sitoutuneelle Nokialle. Yhdestä ekosysteemin sisällä kilpailuetua tuoneesta ominaisuudesta luopuminen on pieni hinta käyttöjärjestelmän laajemmasta yleistymisestä. Sen perusteella on todennäköistä, että Nokia laajentaa navigaation tarjontaa myös muille alueille tulevaisuudessa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.