Galaxy-puhelimet siivittivät Samsungin taas huimaan tulokseen

Teemu Laitila
25. tammikuuta, 2013 12:10

Samsungin Galaxy-puhelinten kysyntä kaksinkertaisti yhtiön mobiilibisneksen liikevoiton viime vuoden lopulla. Koko yhtiön liikevoitto nousi 76 prosenttia päätyen noin 4,9 miljardiin euroon.
Suurin tekijä hyvän tuloksen taustalla oli puhelinmyynti. BBC:n haastattelemien analyytikoiden mukaan Samsungin puhelinyksikkö myy jo noin neljänneksen kaikista maailman puhelimista. Samsung ei paljastanut älypuhelintensa myyntimääriä, mutta sen on arvioitu myyneen noin 63 miljoonaa älypuhelinta vuoden viimeisellä neljänneksellä.
Puhelinbisneksen lisäksi plussaa tuli yhtiön näyttöyksiköstä, kun vielä vuosi sitten sen tulos oli tappiollinen. Erityisen hyvin kaupaksi kävivät AMOLED-näytöt, joita muun muassa Samsung itse käyttää omissa puhelimissaan. Myös sirumyynnin marginaalien kasvu vauhditti liikevoiton kasvua.
Viime vuosien ennätysmäiset kasvuprosentit saattavat olla tänä vuonna historiaa, kun Samsung sekä moni puhelinvalmistaja valmistautuu kilpailun kovenemiseen puhelinmarkkinoilla. Samsung ennakoi kuitenkin yhtiön menestyvän edelleen hyvin myös puhelinvalmistajille hankalan ensimmäisen vuosineljänneksen aikana, missä auttaa yhtiön laaja tuotevalikoima.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.