Nokia varmisti 808 PureViewin olleen viimeinen Symbian-puhelin

Valtteri Ahonen
25. tammikuuta, 2013 7:41

Nokia on tiedotteessaan varmistanut, ettei se aio julkaista enää yhtäkään Symbian-käyttöjärjestelmällä toimivaa puhelinta. Näin ollen 808 PureView, niin sanottu superkamerapuhelin, jää yhtiön viimeiseksi Symbian-puhelimeksi.
Siirtymäkautensa aikana Nokia on jatkanut Symbian-laitteiden toimitusta ja niiden menekkikin on ollut yllättävän kauaskantoista huolimatta siitä, että Nokian toimitusjohtaja julisti järjestelmän kuolleeksi heti kun tieto Windows Phoneen siirtymisestä oli julkistettu. Tulosjulkistuksessaan Nokia kertoo Symbian-laitteiden myynnin jatkuvan ainakin vielä hyvän matkaa vuoteen 2013.
Tästä huolimatta monelle tuli yllätyksenä, ettei 808 käyttänyt Microsoftin järjestelmää - yleisesti ainakin toivottiin uuden alustan laitetta. Viimeinen Symbian-julkistus tuli siis verrattain myöhään siirtymäkauden jo alettua. Kyseessä oli kuitenkin ymmärrettävä päätös, sillä Nokia tarvitsi markkinoille innovatiivisen laitteen joka osoittaisi sen iskukyvyn, mutta 808:aa oli kehitetty niin kauan Symbianille, että sen siirtäminen Windows Phonelle olisi luultavasti ollut kallista ja kestänyt liian kauan.
Huhujen mukaan Nokia olisi nyt viimeinen tuomassa 808:ssa esitettyä tekniikkaa Windows Phonen puolelle. EOS-koodinimeä kantava laite saatetaan julkaista jo tämän kevään aikana.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Symbian Windows Phone Nokia 808 PureView
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.