Googlen palvelut eivät lakkaa uusilta Windows Phone -käyttäjiltä

Teemu Laitila
31. tammikuuta, 2013 10:13

Google ja Microsoft ovat päässeet sopuun Exchange Active Sync -tuen säilyttämisestä myös uusille Windows Phone -käyttäjille aina tämän vuoden heinäkuun loppuun saakka. Alun perin Googlen oli tarkoitus lopettaa tuki tammikuun viimeinen päivä eli tänään.
Microsoft kertoo iloisista uutisista omassa blogissaan, jossa yhtiö vahvistaa kehittävänsä CalDAV- ja CardDAV-tukea Windows Phone 8 -järjestelmään. Tarkempaa aikataulua päivityksen saapumisajankohdasta ei mainita.
Exchange Active Synciä käytetään tuomaan sähköposti, kontaktit sekä kalenterit Googlen palveluista Windows Phone -laitteisiin. Google on kuitenkin siirtämässä painopistettä avoimiin CardDAV- ja CalDAV-standardeihin, joille tälle hetkellä ei löydy tukea Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmästä.
EAS-tuen loppuminen olisi saattanut vaikeuttaa Googlen palveluita käyttävien siirtymistä Windows Phonen pariin. Gmail-sähköpostin käyttö onnistuu myös Windows Phonen tukeman IMAP-protokollan avulla, mutta sitä käyttäessä menetetään sähköpostin push-ominaisuus.

Lue myös nämä
Tägit
Google Microsoft Exchange Active Sync
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.