Android jyrää: Marraskuuhun mennessä Googlen järjestelmää käyttää 800 miljoonaa puhelinta

Valtteri Ahonen
12. helmikuuta, 2013 18:22

ABI Researchin raportin mukaan maailmassa on 1,4 miljardia aktiivista älypuhelinta tämän vuoden loppuun mennessä. Näistä yli puolet on Android-laitteita.
Raportissa kerrotaan analyytikkojen odottavan, että joulukuun 2013 lopussa 1,4 miljardista älypuhelimesta 57 prosenttia käyttäisi Androidia ja 21 prosenttia iOS:ää.
Älypuhelinmarkkinoiden vuosittainen kasvu on ollut vuonna 2012 45 prosenttia, ja tänä vuonna sen odotetaan olevan 44 prosenttia. Tablettien kasvuksi odotetaan 125 prosenttia.
Kahden suurimman jälkeen kiinnostavimmat pelaajat ovat ehkäpä Microsoft ja Blackberry. Microsoftin Windows Phone -järjestelmää käyttävien laitteiden arvoidaan saavuttavan 45 miljoonan aktiivisen laitteen kanta, jonka uskotaan riittävän pitämään kehittäjien mielenkiintoa yllä. Tämä on helpottava arvio myös Nokialle. Samoin varovaisen positiivisia odotuksia raportoidaan Blackberry 10:stä, jonka odotetaan löytävän 20 miljoonaa käyttäjää.
Raportin mukaan tulevaisuudelta on lupa odottaa kovenevaa kilpailua. Microsoft ja Blackberry tulevat analyytikkojen mukaan nakertamaan Googlen ja Applen ylivaltaa älypuhelinmarkkinoilla - hiljalleen, mutta määrätietoisesti.
Päivitys 13.2.2013: Korjattu käännöskukkanen, marraskuu -> joulukuu.

Lue myös nämä
Tägit
Android iOS Windows Phone Blackberry 10
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.