Rähmäkäpälälle luksusta - Sonyn huippumalli saapuu Suomeen tässä kuussa

Valtteri Ahonen
12. helmikuuta, 2013 17:44

5-tuumaisella Full HD -näytöllä varustettu Sony Xperia Z saapuu Suomeen 28.2.2013. Pöly- ja vesitiiviinä se on mielenkiintoinen vaihtoehto Android-markkinoilla.
Samsungin Xcover ja sittemmin Xcover II ovat olleet raksamiesten tai käsistään varomattomien ainoat suhteellisen turvalliset älypuhelinvaihtoehdot kestävyytensä ansiosta (ainakin paperilla). Sonyn Xperia Z tarjoaa lähes samaa IP-luokitusta, mutta selkeästi paremmat tehot. Valitettavasti se näkyy selkeästi myös hinnassa, joka on lähes kaksinkertainen uuteen Xcoveriin verrattuna - Sonyn puhelimesta pyydetään ainakin ennakkoon yli 700 euroa.
Sonyn uutuus on IP57-sertifioitu, mikä tarkoittaa että se on "pölytiivis" ja "kestää hetkellisen upottamisen veteen". Käytännössä puhelimen luvataan olevan vesitiivis yhteen metriin asti.
Teräväpiirtonäytön lisäksi Xperiassa on neliytiminen 1,5 GHz prosessori, 13 megapikselin kamera sekä 16 GB tallennustilaa, joka on laajennettavissa muistikortilla. RAMia löytyy 2 GB ja käyttöjärjestelmänä on Android 4.1.2 Jelly Bean.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Android Sony Xperia Z
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.