Vertulta kymppitonnin Android-luuri

Teemu Laitila
12. helmikuuta, 2013 13:21

Nokian osittain omistama luksuspuhelinvalmistaja Vertu on julkaissut uuden puhelimen, joka kantaa nimeä Vertu Ti. Nimi viittaa puhelimen titaanikuoriin.
Myös muut materiaalit ovat huippuluokkaa. Näyttöä suojaa safiirikristallilasi ja koko komeus on tehty käsityönä Englannissa. Titaanin ja safiirilasin yhdistelmä ei kuitenkaan ole pelkkä ulkonäkökysymys, vaan materiaalit myös tekevät laitteista äärimmäisen kestäviä. Materiaalista, käsityöstä ja merkistä joutuu pulittamaan kokonaiset 10 000 dollaria tai 7900 euroa.
Huimasta hinnasta huolimatta Vertu Ti ei koreile puhelinmainoksissa yleensä nähtävillä teknisillä spekseillä, siitäkin huolimatta, että yhtiön toimitusjohtaja Anssi Vanjoki lupasi viime syksynä teknisesti kilpailukykyisen luksuspuhelimen. Vertu Ti:n 3,7 tuuman näyttö toimii vain WVGA-resoluutiolla ja käyttöjärjestelmäksi valittua Androidia vauhdittaa kaksiytiminen Snapdragon S4 -prosessori.
Merkittävä osa Vertu-puhelinten ominaisuuslistaa on niiden concierge-palvelu, joka tarjoaa yhden näppäimen painalluksella apua mihin tahansa tarpeisiin paikallistuntemuksesta ravintolavarauksiin 24 tuntia vuorokaudessa. BBC:n mukaan asiakkaita palvellaan yksilöllisellä otteella eikä puhelimia ole myyty yhtiön 10 vuotisen historian aikana enempää kuin 326 000 kappaletta.
Anssi Vanjoki ehti kommentoimaan julkaisua jo twitterissä kehumalla, miten "mikään ei enää tunnu samalta".

Hand made, highest quality with up to date technology crafted with care. What a wonderful luxorious day and nothing will ever feel the same.

-- Anssi Vanjoki (@anssivanjoki) February 12, 2013

Lue myös nämä
Tägit
Vertu Vertu Ti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.