Nokia: "Fyysisille näppäimistöille ei ole kysyntää"

Teemu Laitila
15. helmikuuta, 2013 18:43

Fyysisellä qwerty-näppäimistöllä varustetut puhelimet ovat käytännössä kadonneet markkinoilta ja moni on toivonut hyvistä näppäimistöistään tunnetusta Nokiasta pelastajaa. Uusimpien kommenttien perusteella Nokialtakaan tuskin nähdään esimerkiksi E7-mallista Windows Phone 8 -puhelinta.
Wmpoweruser-sivustolle annetuissa kommenteissa Nokian saksalainen tuotepäällikkö David Akinjise kertoo, että fyysisille näppäimistöille ei yksinkertaisesti ole enää kysyntää.
- Nokia keskittyy vastaamaan asiakkaidensa kysyntään ja tällä hetkellä QWERTY-näppäimistölle ei vaikuttaisi olevan kysyntää. Ei ole mikään salaisuus, että pelkkään kosketukseen perustuvat laitteet ovat kaikkein suosituimpia ja Nokia haluaa panostaa tuotteisiin, joille on kysyntää, Akinjise kommentoi.
Sen lisäksi että fyysinen näppäimistö väkisinkin kasvattaa laitteen kokoa merkittävästi, nykyisiä mobiilikäyttöjärjestelmiä sekä sovelluksia ei ole varsinaisesti suunniteltu käytettäväksi fyysisellä näppäimistöllä, mikä entisestään vähentää näppäimistöjen haluttavuutta.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.