Mitä ihmeen UltraPikseleitä - HTC:n uutuus avautuu

Valtteri Ahonen
19. helmikuuta, 2013 21:01

HTC julkaisi juuri uuden One-puhelimensa ja käytti tilaisuudessa paljon aikaa hehkuttaakseen uuden laitteensa kuvausominaisuuksia. Keräsimme tähän yhteenvedon siitä, mitä HTC Onen kameraominaisuudet todella pitävät sisällään. Puhelimen muista ominaisuuksista voit lukea täältä.
HTC:n oli syytäkin käyttää uuden kameratekniikkansa avaamiseen hieman aikaa, sillä perinteisesti älypuhelimet ovat kuvauksessa kilpailleet paperilla lähinnä megapikseleiden määrässä. Uusi HTC One ei tuo sillä saralla mitään uutta, sillä megapikselimääräksi on ilmoitettu vain neljä, mutta niiden luvataan tallentavan enemmän dataa kuin kilpailijoiden ratkaisut. Mitähän tämä nyt sitten tarkoittaa?
Yhtiön uudessa kamerasensorissa pikselit ovat fyysisesti suurempia, minkä ansiosta ne pystyvät vastaanottamaan enemmän valoa. Tästä tietysti juontaa myös se, että niitä mahtuu sensorille vähemmän. HTC hehkuttaa kuitenkin kuvanlaadun paranevan niin paljon, että muutama megapikseli kannattaa uhrata UltraPikselien tieltä.


HTC:n mukaan megapikseleitä on mediassa hehkutettu, koska niiden selittäminen ja myyminen on helppoa. Enemmän kuvanlaatuun vaikuttavien sensorien ja optiikan auki selittäminen on haastavampaa, mutta nyt on tullut aika tarttua härkää sarvista. Näin ainakin valmistaja itse valistaa.


Suuremman megapikselimäärän ahtaminen tietyn kokoiselle sensorille tuottaa kuvassa helposti kohinaa ja haittaa hämärässä kuvaamista. HTC Onen kamera on yhtiön mukaan jopa 44 prosenttia valovoimaisempi kuin iPhone 5 ja 300 prosenttia valovoimaisempi kuin yksikään markkinoilla oleva 13 megapikselin kamera. Alla olevissa kuvissa on HTC:n oma vertailu, joista kirkkaampi on otettu yhtiön omalla uutuudella ja tummempi ilmeisesti iPhone 5:llä. Puolueettomampia otoksia saamme varmasti nähdä ympäri internettiä melko piankin.

Uutta kameraa varten on valmistettu myös uusi kamerapiiri, jonka etuja ovat jatkuva tarkennus (keskimäärin tarkennuksen luvataan kestävän vain 200 ms) ja reaaliaikainen HDR-videokuvaus. HTC:n valttikorttina ovat myös uudet Zoet, eli parin sekunnin videopätkät (HTC:n omassa formaatissa), joiden tallennus aloitetaan juuri ennen kuvan ottamista ja päätetään vähän sen jälkeen. Näiden videoidan avulla luodaan hyvin näyttävä visuaalinen kuvagalleria. Videopätkiä voi myös jakaa normaaliin tapaan muille.


Nokian jalanjäljissä HTC tuo omaan kameraansa myös optisen kuvanvakaimen. HTC on myös mennyt askeleen pidemmälle ja vakauttanut myös lähinnä videopuheluihin tarkoitetun etukameran. Tulevien testien tarkasteltavaksi jää, kumman laitteisto suoriutuu tehtävästä mallikkaammin. Ainakaan mainospuheissaan HTC ei uskaltanut suoraan lähteä haastamaan PureView'tä, vaan tyytyi vertailemaan Galaxy S3:een ja iPhoneen.

Lue myös nämä
Tägit
HTC kamera kamerakännykkä HTC One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.