Suomen nopein 3G-verkko löytyy Tampereelta

Teemu Laitila
19. helmikuuta, 2013 16:22

Jos haluaa nauttia Suomen keskimääräisesti nopeimmista 3G-yhteyksistä, kannattaa asua Tampereella. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat Hämeenlinna ja Lahti, jotka sijoittuivat mittauksissa toiseksi ja kolmanneksi.
Mobiiliverkkoihin erikoistuneen Omnitele-yrityksen tekemissä mittauksissa kävi ilmi, että Tampereella keskimääräinen latausnopeus yltää 12 megabittiin. Hämeenlinna jää vain hieman jälkeen 11,5 megabitillään ja Lahdessa päästään keskimäärin 10,2 megabittiin. Mittaus tehtiin DNA:n tilauksesta ja kaikki nopeimmat mittaustulokset saatiin nimenomaan DNA:n verkossa.
Kaikki mittauksissa saadut tulokset ovat parempia kuin viime vuoden huhtikuussa toteutetussa vastaavassa tutkimuksessa. Nopeuksia on saatu kasvatettua Dual Carrier HSPA+ -tekniikan avulla, vaikka älypuhelinten kasvava määrä kuormittaa mobiiliverkkoja.
- Älypuhelinten yleistyminen ja käytön monipuolistuminen selittävät langattoman tiedonsiirron vauhdikasta kasvua: DNA:n verkossa langaton tiedonsiirto on kaksinkertaistunut jo neljänä vuonna peräkkäin, toteaa DNA:n laajakaistaliiketoiminnan johtaja Jarno Haikonen yhtiön tiedotteessa.

Lue myös nämä
Tägit
DNA mobiililaajakaista Tampere
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.