Microsoft myi taas lisenssin Android-valmistajalle

Teemu Laitila
22. helmikuuta, 2013 14:08

Microsoft ja kameravalmistaja Nikon ovat solmineet lisensointisopimuksen, jonka perusteella Nikon maksaa Microsoftille rojalteja yhtiön valmistamista Android-kameroista. Nikon käyttää Androidia suuressa osassa CoolPix-tuoteperheen kameroita.
Kumpikaan yhtiö ei ole julkaissut tarkempia numeroita sopimuksen arvosta eikä myöskään siitä, mitä nimenomaisia Androidin sisältämiä tekniikoita lisensointi koskee.
Nikon on tuorein lisenssisopimuksen solminut valmistaja ja ennen sitä sopimuksen ovat solmineet lukuisat yhtiöt navigaattorivalmistaja TomTomista joukkoliikenteen maksupäätteitä valmistavaan Hoeft & Wesseliin sekä käytännössä kaikkiin suurempiin Androidia puhelimissaan hyödyntäviin puhelinvalmistajiin.
Vaikka kukaan ei tiedä tarkalleen kuinka paljon rahaa Microsoft ansaitsee Android-lisensseistä, arvioiden mukaan kyseessä on jo useamman miljardin dollarin vuosittainen bisnes. Määrä on merkittävästi isompi, kuin mitä Microsoft tienaa omaan käyttöjärjestelmäänsä perustuvien puhelinten myymisellä.

Lue myös nämä
Tägit
Android Microsoft Nikon lisenssi Nikon CoolPix
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.