Nokia kääntää strategiansa painopistettä peruspuhelimiin

Valtteri Ahonen
23. helmikuuta, 2013 9:53

Nokia on yrittänyt (joidenkin mielestä epätoivoisesti) saada takaisin menettämiään markkinaosuuksia älypuhelinmarkkinoilla uudistamalla mallistoaan Windows Phonella. Kasvu on ollut havaittavaa, mutta silti hidasta. Reutersin mukaan Nokia on nyt palaamassa juurilleen halpojen peruspuhelinten pariin.
Uudet puhelimet tulevat kilpailemaan esimerkiksi ZTE:n ja Huawein halpapuhelinten kanssa, jotka käyttävät Androidia. Aiemmin Nokia dominoi peruspuhelinmarkkinoita selkeästi, ja tarkoituksena on vakauttaa valta-asema takaisin suomalaisyhtiön hallintaan.
Analyytikkojen mukaan Nokialle on tärkeää saada pidettyä peruspuhelinten myynti erittäin hyvänä, sillä niiden myynnistä koostuu tällä hetkellä suuri osa yhtiön kassavirrasta. Älypuhelinten myynti oli Symbianin kulta-aikoina loistavaa, mutta tällä hetkellä niiden myynnistä ei jää paljoa kerrottavaa jälkipolville Androidin ja iOS:n hallitessa.
Uusien peruspuhelinten lisäksi Nokialta odotetaan uutta entistä halvempaa Lumiaa julkaistavaksi MWC-messuilla tämän kuun lopussa.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia puhelin matkapuhelinmyynti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.