HERE on nyt kaikkien Nokian paikkatietopalveluiden nimi

Teemu Laitila
25. helmikuuta, 2013 12:41

Tänään Barcelonassa Nokia esitteli uusien Lumia-puhelinten (720 ja 520) lisäksi uusia paikkatietoon perustuvia ominaisuuksia, joista kaikki on nyt siirretty saman HERE-nimen alle.
HERE-nimi lanseerattiin viime marraskuun lopulla, kun yhtiö julkaisi nettipohjaiset karttansa myös muille kuin Nokian omille laitteille. Nyt kaikki yhtiön paikkatietoon nojaavat palvelut on nimetty samalla kaavalla. Windows Phone 8 -puhelinten karttasovellus on nyt HERE Maps, navigaatio HERE Drive, joukkoliikenne löytyy HERE Transit -sovelluksesta ja ympäristöään voi tarkastella HERE City Lens -sovelluksella. Uusin lisäys paikkatietoa hyödyntäviin toimintoihin on Place Tag -linssisovellus, joka tallentaa kuvaa City Lens -tyyppiset tiedot ympäristön kaupoista, nähtävyyksistä ja vastaavista.
Palvelut nivoutuvat yhteen Nokian Here.com-sivustolla, johon tallentuvat niin navigaattorin suosikkipaikat kuin Place Tag -linssillä otetut paikkatietoa sisältävät kuvatkin.
Palveluiden brändin yhdistämisen taustalla vaikuttaa Nokian ja Microsoftin jo aiemmin julkistama yhteistyö Nokian karttojen tuomiseksi myös muihin kuin Nokian Windows Phone -puhelimiin. Kartat, navigaatio ja joukkoliikenne ovat saapuneet Windows Phonen sovelluskauppaan, mutta ikävä kyllä niiden saatavuus on rajoitettu ainakin nykyisellään vain Pohjois-Amerikkaan, Meksikoon, Englantiin, Ranskaan, Saksaan, Italiaan sekä Espanjaan.
Vaikka Nokia vahvistaa koko Windows Phone 8 -alustaa tarjoamalla karttansa muidenkin käyttöön, yhtiö lupaa silti omille asiakkailleen uusimmat ja parhaimmat ominaisuudet ensimmäisinä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia kartat navigointi Nokia Here MWC2013
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.