Suomalaisyritys julkaisi oman älypuhelimen ja tabletin

Sami Koivunen
26. helmikuuta, 2013 20:24

Yle uutisten mukaan oululainen langattomaan tietoliikenteeseen ja auto-ohjelmistoihin keskittyvä Elektrobit on julkaissut oman älypuhelimen ja tabletin Yhdysvalloissa. Älypuhelin tunnetaan nimellä H3 ja tabletti nimellä T1. Laitteet toimivat Androidin Jelly Bean -käyttöjärjestelmällä ja niiden lisäksi julkaistiin yhteysmoduuli M1. Laitteissa on panostettu kestävyyteen ja muokattavuuteen.
Elektrobitin uutuuslaitteet on suunnattu esimerkiksi turvallisuus-, puolustus- ja teollisuuskäyttöön ja niitä voidaan räätälöidä vaatimusten mukaan. Ylen tietojen mukaan laitteisiin voi liittää satelliittipiirisarjoja, radioyhteyksiä ja biometrisiä tunnistimia. Älypuhelin sisältää 4,3 tuuman qHD-näytön ja sen käyttöjärjestelmä on tabletin tavoin päivitettävissä Androidin Key Lime Pie -versioon. Puhelin on tavallista älypuhelinta kestävämpi ja vedenpitävä.
Tabletin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa seitsemän tuuman WXGA-näyttö resoluutiolla 1280x800, HDMI-ulostulo, Gorilla Glass, 14000 milliampeeritunnin akku ja viiden megapikselin kamera. Elektrobit on jo aiemmin valmistanut erikoisvalmisteisia puhelimia ja käyttää nyt samoja tekniikoita uusissa laitteissa.

Lue myös nämä
Tägit
älypuhelin Android tabletit Elektrobit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.