Ubuntun mobiiliversion laitetuki laajenee pian reippaasti

Teemu Laitila
27. helmikuuta, 2013 18:18

Ubuntu-Linuxia kehittävä Canonical julkaisi avoimen käyttöjärjestelmänsä mobiiliversiosta kehittäjille tarkoitetun version jo viime viikolla ja nyt tukea ollaan laajentamassa uusimmista Nexus-laitteista lukuisiin muihin älypuhelimiin sekä tabletteihin.
Nyt julkaistu versio on vielä raakile eikä välttämättä sovellu päivittäiseen käyttöön, mutta uteliaimmille kokeilijoille on kohta tarjolla mahdollisuus asentaa mobiili-Ubuntu omaan puhelimeen tai tablettiin, jos oma malli vain sattuu löytymään lähes parinkymmenen tuen piiriin pian saapuvan laitteen listalta.
Koko listalta toimivat Nexus-laitteiden lisäksi vasta HTC:n One X sekä Asuksen Transformer-tableti. Työn alla on kuitenkin tuki Samsungin Galaxy S III:lle sekä vanhemmalle Galaxy S II:lle, Samsungin Nexus S:lle, muutamille Motorolan puhelimille sekä alkuperäiselle Xoom-tabletille, LG:n Optimus 4X HD:lle ja Amazonin Kindle Fire-tableteille.
Tuettujen laitteiden lista laajenee jatkuvasti ja Canonical järjestelmä elää päivittäin uusien versioiden muodossa, mikä tarkoittaa tietysti myös suurella todennäköisyydellä mukaan eksyviä bugeja sekä toimimattomia ominaisuuksia. Ensimmäinen vakaammaksi aiottu ja kuluttajien testattavaksi tarkoitettu versio saapuu ensi syksynä. Virallisia Ubuntulla varustettuja puhelimia odotetaan markkinoille vasta vuoden 2014 puolella.

Lue myös nämä
Tägit
Ubuntu Linux Canonical Ubuntu Mobile
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.