Uusi sovellus yhdistää Skypen ja perinteisten puheluiden parhaat puolet

Teemu Laitila
4. maaliskuuta, 2013 15:20

Brittiläinen O2-operaattori on julkaissut uuden Tu Go -sovelluksen, jolla operaattori pyrkii patoamaan nettipohjaisten puhepalveluiden kuten Skypen yleistymistä. Tu Go toimii Skypen tapaan datayhteyden kautta ja se toimii sekä älypuhelimilla että tietokoneella, mutta sen käytöstä laskutetaan normaaliin tapaan puhelinlaskun avulla.
Tu Go -palvelun uusi innovaatio on siis VoIP-puheluiden tuominen takautuvan minuuttilaskutuksen piiriin ja toisaalta oman puhelinnumeron vapauttaminen yhdestä puhelimesta useisiin laitteisiin samanaikaisesti. Tu Go:ta käytettäessä riittää, että vain soittajalla on sovellus olemassa, puhelut reititetään normaaleiksi puheluiksi vastaanottajan päässä.
Asiasta uutisoivan BBC:n mukaan palveluun voi rekisteröidä yhteensä viisi eri laitetta, jotka kaikki soivat puhelun saapuessa. Puheluihin voi siis vastata tabletilla, älypuhelimella tai tietokoneella riippuen siitä mikä on lähimpänä. Vastaavasti kaikilla laitteilla voi soittaa normaaleita puheluita. Sovellus toimii tällä hetkellä Androidilla, iOS:lla sekä Windows 7 -tietokoneilla.
O2:n tuotepäällikkö Caroline Dundas vertaa palvelua sähköpostiin, joka alkuaikoina vaati kirjautumista palveluun tietyn tietokoneen kautta, mutta joka nykyään toimii miltä tahansa nettiin liitetyltä laitteelta.
Tu Go on osa teleoperaattoreiden pyrkimyksiä pysäyttää puheluista saatavan liikevaihdon kutistuminen. BBC:n mukaan jopa Kiinan ja samalla koko maailman suurimman teleoperaattorin China Telecomin hallituksen puheenjohtaja totesi äskettäin, että yhtiön suurin kilpailija on nykyään Microsoftin omistama Skype eikä enää muut teleoperaattorit.

Lue myös nämä
Tägit
VoIP Tu Go O2 puhelut
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.