Operan uusi Webkit-pohjainen Android-versio nyt kokeiltavissa

Teemu Laitila
5. maaliskuuta, 2013 15:58

Operan uusi Android-selain on julkaistu beta-versiona koekäyttöön. Uusi selain on vaihtanut Operan oman Presto-moottorin avoimeen Webkit-moottoriin, jota käytetään muun muassa Googlen selaimissa ja Applen Safarissa.
Uusi Android-selain myös perustuu käyttöjärjestelmän natiiveihin käyttöliittymäelementteihin, minkä vuoksi selain muistuttaa ulkonäöltään esimerkiksi Androidin Chrome-versiota. Ominaisuuksissa on kuitenkin tallella Operan perinteisiä kikkoja kuten usein käytettyjen sivujen avaamista nopeuttava Speed Dial ja Off-road-tila, joka kytkee päälle Operan välimuistipalvelimet esimerkiksi hidasta mobiiliverkkoa käytettäessä.
Lisäksi tarjolla on Discovery-toiminto, joka suosittelee nettisisältöjä käyttäjän mieltymyksien perusteella ja offline-tila nettisivujen tallentamista varten.
Selaimen beta-versio on ladattavissa Googlen Play-kaupasta ja virallista julkaisua odotetaan huhtikuun alkuun tai maaliskuun loppuun. Opera lupailee myös selaimen iOS-version saapuvan piakkoin. Opera kertoi helmikuun puolivälissä siirtyvänsä Webkit-moottoriin kaikissa yhtiön selaimissa äly-tv-laitteita lukuun ottamatta.

Lue myös nämä
Tägit
Android Opera WebKit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.