Langattomasta latauksesta saattaa tulla lippulaivapuhelinten vakiokamaa

Teemu Laitila
8. maaliskuuta, 2013 15:02

Langaton lataus on pikkuhiljaa ilmestymässä yhä useampiin laitteisiin ja tulevaisuudessa se saattaa olla vakio-ominaisuus valmistajien huippumalleissa.
Taiwanilainen Digitimes väittää omiin teollisuuslähteisiinsä perustuen, että Samsungin ensi viikolla odotettu Galaxy S IV sisältäisi tuen langattomalle lataukselle käyttäen Nokiankin Lumia-puhelimista löytyvää Qi-standardia. Sen päätyminen ominaisuuslistalle ei ole varsinainen yllätys, sillä myös Samsungin edelliset huippupuhelimet Galaxy S III ja Galaxy Note II sisältävät tuen langattomalle latauksille erillisillä kuorilla. Digitimesin tietojen mukaan myös Galaxy S IV tukisi latausta vain erikseen ostettavien kuorten avulla.
Yllättävämpi väite on Applen liittyminen tulevaisuudessa langatonta latausta tarjoavien yhtiöiden joukkoon. Digitimes väittää, että seuraavassa iPhone-mallissa olisi mukana tuki langattomalle lataukselle, joka ei kuitenkaan noudattaisi yleistä Qi-standardia, vaan olisi perinteisesti Applen omaa tekniikkaa.
Viimeaikaisista lippulaivamalleista langaton lataus löytyy Samsungin ja Nokian lisäksi jo ainakin HTC:ltä, LG:ltä ja Motorolalta.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Samsung langaton lataus Qi Samsung Galaxy S4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.