Samsung räjäytti potin vihdoin myös Kiinassa - Nokia romahti täysin

Valtteri Ahonen
12. maaliskuuta, 2013 19:56

Samsung nousi ensimmäisen kerran Kiinan suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi. Korealaisen elektroniikkajätin osuus Kiinan älypuhelinmarkkinoista oli vuonna 2012 17,7 prosenttia.
Kyseessä ei ole mikään pikku juttu, sillä vuoden aikana Samsung on onnistunut liki kolminkertaistamaan myyntinsä. Vuoden 2011 tulos Kiinassa oli 10,9 miljoonaa myytyä puhelinta, kun viime vuonna luureja meni Strategy Analyticsin lukujen mukaan kaupaksi hieman yli 30 miljoonaa. Markkinaosuus nousi viisi prosenttiyksikköä. Luvuista uutisoi Yonhap News.
Kiinan markkinoiden toiseksi eniten myynyt valmistaja oli Lenovo, joka onnistui haalimaan 13,2 prosentin markkinaosuuden.
Yksi suurimmista häviäjistä yhdellä maailman suurimmista älypuhelinmarkkina-alueista oli Nokia, jonka osuus romahti täysin. Vuonna 2011 Nokia vastasi lähes kolmanneksesta (29,9 prosenttia) Kiinan myynnistä. Viime vuonna kotimaisen yhtiön osaksi jäi vain 3,7 prosenttia. Sillä saavutettiin vasta seitsemäs sija valmistajien listalla.
Huolimatta Samsungin kiistattomasta voittokulusta, yhtiön ei kuitenkaan kannata jäädä lepäämään laakereilleen, sillä esimerkiksi Lenovo on jo ehtinyt ilmoittaa tavoitteekseen ykköspaikan valtaamisen Kiinassa. Myös Applen uusi iPhone onnistui selkeästi jarruttamaan Samsungin viimeisen neljänneksen myyntiä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia älypuhelin Samsung Kiina Lenovo markkinaosuudet
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.