Joko pajatso on tyhjä Galaxy S IV:n osalta? Täysi ominaisuuslista vuosi

Teemu Laitila
14. maaliskuuta, 2013 15:05

Samsung ei tänä vuonna ole onnistunut tukkimaan uuden lippulaiva-Galaxyn ominaisuuksista kertovia vuotoja, vaan ensi yönä julkaistavan puhelimen speksit vaikuttaisivat olevan paljolti selvillä.
Ensimmäiset, todennäköisesti virallista myyntiversiota esittävät kuvat ja videot vuosivat jo viikonloppuna. Huhuja laitteen ominaisuuksista on ilmestynyt tasaiseen tahtiin ja nyt vaikuttaisi siltä, että viimeisimpien kuva- ja videovuotojen myötä pajatso alkaa olla tyhjä, eikä Samsung voi juuri tarjota yllätyksiä tänä yönä New Yorkissa.
Perinteisesti Kiinasta lähtöisin olevien tietojen mukaan Samsungin Galaxy S IV tulee olemaan mitoiltaan 140,1 x 71,8 x 7,7 mm ja painoa löytyy 138 grammaa. Ruudun koko vaikuttaisi olevan jo pitkään huhuttu 4,9 tuumaa ja resoluutio Full HD -tasoa. Kuvien perusteella puhelimen muotoilu muistuttaa vahvasti Galaxy S III -mallia, mutta tuoreimmissa kuvissa näkyy uudenlainen karheampi pinta.


Laitteen sisuksissa on todennäköisesti Samsungin oma Exynos Octa -prosessori, 2 gigatavua muistia, paikka microSD-kortille ja 2600 mAh akku. Laitteesta julkaistaneen myös toinen eri markkinoille tarkoitettu versio Qualcommin Snapdragon 600 - tai 800 -prosessorilla.


Sovellusten osalta ominaisuuksista on paljastanut uusia ohjausmenetelmiä. Edellisessä Galaxy-lippulaivassa esitelty Smart Stay on saamassa seurakseen ainakin Smart Pause -toiminnon, joka pysäyttää videotoiston katseen kääntyessä sivuun ruudusta. Lisäksi Note-sarjasta tuttu kynällä toimiva floating touch toimii uudessa S IV -mallissa myös ilman kynää mahdollistaen esimerkiksi esikatselukuvien avaamisen galleriassa. Eleohjaus on osa myös selainta, joka videoiden perusteella tottelee käsien liikkeitä ruudun yläpuolella.


Edelleenkään puhelimen designin lopullisuudesta ei voi olla täysin varma ja videoilla ja kuvissa esiintyvät laitteet saattavat olla erilaisia kuin tänä yönä julkaistava myyntiversio. Joka tapauksessa odotus päättyy alle 12 tunnin kuluttua. Puhelinvertailun päätoimittaja Matti Vähäkainu on jo paikan päällä New Yorkissa ja raportoi viralliset tiedot julkaisusta tuoreeltaan.
Alla viimeisimmät puhelimen ominaisuuksia esittelevät videot:



Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy S4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.