Tizen tulee Samsungin huippuluuriin ensi syksynä

Teemu Laitila
15. maaliskuuta, 2013 12:54

Samsung aikoo julkaista syksyn aikana ainakin yhden Tizen-puhelimen, jonka yhtiö lupaa olevan kaikin puolin huippuluokkaa.
Aiempien tietojen perustella Samsung olisi suunnitellut useamman Tizen-puhelimen julkaisua tälle vuodelle, mutta Bloombergille annetut kommentit viittaava vain yhteen puhelimeen.
- Tizen-puhelin julkaistaan elokuussa tai syyskuussa ja se tulee sijoittumaan high-end-kategoriaan, Samsungin mobiiliosaston johtoportaasta kerrotaan Bloombergille.
MeeGoon ja Badaan pohjautuvaa Tizenia on pidetty enemmän halvemman ja keskihintaluokan laitteiden käyttöjärjestelmänä, mutta Bloombergin mukaan tuleva Tizen-luuri olisi yksi Samsungin tämän vuoden kolmesta premium-luokan julkistuksesta. Loput kaksi ovat juuri julkistettu Galaxy S 4 ja todennäköisesti syksyllä saapuva uusi Note-malli.
Tizenia on pidetty Samsungin varasuunnitelmana tilanteeseen, jossa Google kiristää otettaan Androidista tai ryhtyy toden teolla kilpailemaan laitevalmistajana omistamansa Motorolan kautta. Samsung on jo nykyään keskittynyt määrätietoisesti hävittämään Androidia puhelintensa markkinoinnista esittelemällä vain omia toimintojaan sekä omaa TouchWiz-käyttöliittymäänsä. Yhtiön omien brändien vahvistaminen tekisi mahdollisen alustavaihdoksen helpommaksi toteuttaa, kun muutos ei peruskäyttäjän silmissä vaikuta niin merkittävältä.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Tizen
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.