Samsung: Galaxy S 4:n ohjelmistouutuudet myös Galaxy S III:lle

Teemu Laitila
16. maaliskuuta, 2013 14:50

Samsung esitteli torstain ja perjantain välisenä yönä uuden Galaxy S 4 -puhelimen, jossa kaikki (paitsi fyysinen koko) oli isompaa, parempaa ja nopeampaa.
Laitteistopäivityksissä ei sinänsä ollut mitään yllättävää tai uusia ominaisuuksia, jotka erottaisivat Samsungin lippulaivan muista saman tason Android-luureista. Samsungin strategiana näyttäisikin olevan kiriä edelle yhtiön omilla palveluilla ja ohjelmisto-ominaisuuksilla, jotka saivat suuren roolin julkaisutilaisuudessa.
Koska laitteistopuoli ei tarjoa erityisen himottavia uudistuksia Samsungin edellisen lippulaivan omistajille, uuden puhelimen hankintaa voi olla hankala perustella itselleen. Onneksi Samsung helpottaa päätöksentekoa tuomalla suuren osa Galaxy S 4:n uusista S- ja Smart-alkuisista sovelluksista myös Galaxy S III:n omistajien ulottuville.
Yhtiön portfoliosta vastaava pomo Nick DiCarlo kertoi PCMag-sivustolle, että Samsung aikoo tuoda uudet sovellukset myös vanhemmille lippulaivoille niiltä osin kuin se on mahdollista tehdä ohjelmistopäivityksenä. Esimerkiksi uudesta puhelimesta löytyvä infrapunalähetin ei luonnollisesti ilmesty vanhempiin puhelimiin, mutta S Health, S Translator, S Voice Drive sekä muut sensoreista ja rautaominaisuuksista riippumattomat toiminnot saapunevat myöhemmin päivityksen muodossa. Lisäksi >Smart Pause ja Smart Scroll saattaisivat olla päivityksen piiriin kuuluvia ominaisuuksia.
Ehkä merkittävin uuden puhelimen ohjelmistouudistuksista liittyy sen Galaxy Camerasta tuttuun käyttöliittymään ja myös se lienee odotettavissa tulevan päivityksen myötä vanhemman Galaxy S III -mallin omistajille.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Galaxy -sarja Samsung Galaxy S4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.