Hullu visio: superälypuhelimia saa kohta pilkkahintaan

Valtteri Ahonen
18. maaliskuuta, 2013 18:20

Miltä kuulostaisi, jos pieni puhelinvalmistaja uhoaisi tosissaan haastavansa Samsungin? Saattaisi mennä ohi teinipojan uhoamisena. Mitäpä jos se sanoisi valmistavansa yhtä laadukkaita älypuhelimia ja myyvänsä niitä puolet halvemmalla? Itse en voinut enää olla tässä vaiheessa tutustumatta aiheeseen lähemmin.
The Verge esittelee artikkelissaan Floridalaista Blu Products -valmistajaa, jonka toimitusjohtaja Sammy Ohev-Zionilla on suuruudenhullu visio. Hän aikoo nousta pienestä paikallistekijästä älypuhelinmarkkinoiden huipulle. Millähän keinoin hän ajattelee siinä onnistuvansa, tulee kysymyksenä mieleen.
Selitys on kuitenkin varsin yksinkertainen. Ohev-Zionin mukaan puhelimen tekeminen maksaa kaikille kutakuinkin saman verran - näyttöpaneelit, prosessorit ja emolevyt ovat yhtä kalliita, oli laskun maksaja sitten Nokia, HTC tai joku yksityinen pieni valmistaja. Lopullisen tuotteen hinta on kuitenkin paljon valmistuskuluja suurempi sen vuoksi, että myynnillä katetaan markkinointikustannukset, suuret toimistotilat ja parhaassa tapauksessa tuhansien ihmisten palkat. Ohev-Zionin mielestä tämän voi tehdä paremmin.


Hänellä on Blu Products -niminen firma. Siinä työskentelee 300 ihmistä ja se valmistaa esimerkiksi Blu Life One -älypuhelimia. Blu Life Onessa on 5 tuuman teräväpiirtonäyttö, 13 megapikselin kamera, Android 4.2 ja se muistuttaa muotoilultaan monien valmistajien lippulaivamalleja (tai ei ainakaan juuri kalpene niiden edessä). Suurin ero näkyy hintalapussa, jossa lukee 299 dollaria.
Hinta on likimain puolet siitä, mitä vastaavista laitteista pyydetään yleensä. Poikkeuksena uusin Nexus-puhelin, jota myydään myös suhteellisen halvalla ainakin Yhdysvalloissa.
Jotain halpojen ja hyvien laitteiden markkinaraosta kertoo Nexus 4:n suosio - kysyntä on ylittänyt tarjonnan. Myös Blun valmistamien puhelinten myynti on ollut hyvin nopeasti kasvavaa. Kun yritys vuonna 2009 aloitti älypuhelinten myynnin, meni kaupaksi 70 000 tuotetta. Viime vuonna myynti ylitti 4 miljoonaa kappaletta.
Tällä hetkellä Blu hallitsee Latinalaisessa Amerikassa, mutta toimitusjohtajan visio on tuoda tuotteen kuluttajien saataville ympäri maailmaa ennemmin kuin myöhemmin.

Lue myös nämä
Tägit
Android Blu Products
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.