Microsoft lupaa Windows Phone 8:lle tuen ensi vuoden kesään saakka (päivitetty)

Teemu Laitila
18. maaliskuuta, 2013 19:35

Microsoft on vahvistanut aiemman aikataulun, jonka mukaan yhtiö tarjoaa Windows Phone -käyttöjärjestelmälle virallisen tuen 18 kuukautta niiden julkaisun jälkeen.
Käytännössä se tarkoittaa, että nykyisistä laitteista löytyvät Windows Phone 8 ja Windows Phone 7.8 ovat tuen piirissä ensi vuoden kesään saakka. Tuki loppuu WP8:n osalta heinäkuun 7. päivä ja WP7.8:n osalta syyskuun 9. päivä.
Tuen tarjoaminen tarkoittaa Microsoftin oman määritelmän mukaan päivitysten tuomista tarjolle sekä tietoturvapäivitysten julkaisua. Lupaus tuesta ei tarkoita että nykyisten Windows Phone 8 -laitteiden sukupolvi saisi välttämättä seuraavaa suurta, tämän vuoden lopulle suunniteltua päivitystä, mutta ottaen huomioon Windows Phone 8:n merkittävät muutokset, päivitysten saaminen vaikuttaa todennäköiseltä.
Microsoftin tarjoama 18 kuukauden päivitysaika ei ole loppujen lopuksi erityisen pitkä, kun otetaan huomioon, että moni ostaa puhelimen kahden vuoden kytkysopimuksella.
Edit 19.3.2013 21:21: Uutisen epäselvä muotoilu saattaa antaa kuvan, ettei Windows Phone 8 välttämättä saisi seuraavia merkittäviä päivityksiä, varsinkin viimeinen kappale on ristiriidassa muun tekstin kanssa. Viimeisen kappaleen loppupäätelmä kuitenkin viittaa lähinnä Windows Phone 7.8 -versioon, jonka päivityspotentiaali alkaa olla käytetty.
Microsoft on itse kommentoinut puolivirallisesti, että Windows Phone 8 säilyy päivitettävänä kauemmin, jolloin uuden version julkaisun jälkeen luvattu 18 kuukauden tukijakso alkaa uudestaan, kuten kommenteissa aiheellisesti mainitaankin.

As we've said, one benefit of moving to the Windows core is that Windows Phone 8 is upgradeable.

-- Windows Phone (@windowsphone) March 18, 2013



Pahoittelut uutisen epäselvästä sanamuodosta!

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.