Samsung Galaxy S4 -julkaisun yhteenveto ja ensikatsaus puhelimeen

Matti Robinson
19. maaliskuuta, 2013 21:34

Samsung julkaisi hiljattain New Yorkin Radio City Music Hallissa huiman hypen saattelemana uuden lippulaivapuhelimen. Odotetusti Samsung toi jälleen kerran huippuominaisuudet yrityksen ykköslaitteeseen.
Tapahtuman mahtipontinen Broadway-esitys sai vedettyä paikalla olleen, tuhansia yhteistyökumppaneita ja toimittajia sisältäneen yleisön tempaistua mukaansa kertomalla tarinan, jossa pääosassa oli tietysti uutuuspuhelin ja sen hienot ominaisuudet.

Varsinaiset speksit olivatkin vuotaneet lähes täydellisesti verkkoon, joten mitään valtaisia yllätyksiä ei saatu todistaa. Full HD -resoluution kosketusnäytöllä on kokoa noin 5 tuumaa (4,99") ja sen alipikselit on järjestetty timanttimuodostelmaan. Kyseessä on hieman perinteistä Pentile-näyttöä tarkemmasta tekniikasta, joka ei kuitenkaan yllä aidon RBG-matriisin tarkkuuteen. Laite toimii myös hanskat kädessä, kuten Lumia 920.


Laitetta tullaan myymään neliytimisillä Exynos 5 Octa että Snapdragon 600 -piireillä varustettuina, joista jälkimmäinen malli tulee myyntiin Suomessa. Tämä johtuu siitä, että laite on tehty toimimaan kaikkialla maailmassa neljännen sukupolven LTE-verkoissa. Verkkotuista täytyy mainita lisäksi uuden sukupolven langattoman WiFi 802.11ac:n tuki.

Laitteen fyysinen koko oli positiivinen yllätys keskimääräistä pienempikätisille. Vaikka näyttö on kasvanut, on Galaxy S4 edeltäjäänsä pienempi. Samalla pyöreyttä on karsittu ja laatuvaikutelma on muutenkin huomattavasti edeltäjäänsä parempi.

Kamera on, kuten vuodotkin kertoivat, 13 megapikselinen. Kamerasovelluksesta löytyy Samsungilta totuttuun tapaan monenlaisia kuvaustiloja, kuten esimerkiksi panorama- ja HDR-kuvaukset, pyyhkimisen mahdollistava Eraser sekä usean kuvan yhdistävä Drama shot. Etupuolen kamerassa megapikseleitä on kaksi.
Merkittävin uusi ominaisuus kamerassa on niin kutsuttu Dual Camera -ominaisuus, joka mahdollistaa molemmilla kameroilla kuvaamisen yhtä aikaa. Tällöin esimerkiksi lapsen ensiaskeleita kuvatessa voi ikuistaa kuplaan myös omat reaktiot.

Galaxy S4:stä löytyy ohueen runkoon nähden suuri 2600 milliampeeritunnin akku ja laitteen anturipuolella on entistäkin enemmän mittauskalustoa. Uutuuksina on tuotu kosteus- ja lämpötilamittarit sekä sensori infrapunaeleille.

Ohjelmistouudistuksia tuotiin jälleen kerran haulikkotaktiikalla. Smart Stay -ominaisuuden kaveriksi tuotiin nyt katseen harhaillessa videon pysäyttävä Smart Pause sekä kallistamalla sivua vierittävä Smart Scroll. Air Gesture -eleohjauksilla puhelinta voi ohjastaa koskematta siihen. Käden heilautuksilla onnistuu näytön avaaminen, sivujen vierittäminen, kuvien esikatselu, puhelimeen vastaaminen ja niin edelleen.
Muita ominaisuuksia ovat muun muassa Samsung Knox -tietoturvaratkaisu, jolla on mahdollista eritellä vaikkapa työ- ja vapaa-ajan sovellukset ja tiedostot sekä Group Play, jolla voidaan soittaa samanaikaisesti samaa musiikkia useammasta Galaxy-laitteesta. Se mahdollistaa myös dokumenttien jakamisen ja moninpelin.

Samsung julkisti myös läjän tarvikkeita, erityisesti koteloiden muodossa. Niistä uutuutena SGS4:lle tuotiin S View Cover, jonka pieni ikkuna mahdollistaa ilmoitusten näyttämisen ja puheluun vastaamisen ilman kotelon avaamista. S Health saa puolestaan lisälaitteeksi S Band -rannekkeen, älykkään henkilövaa'an sekä sykevyön.

Samsung Galaxy S4 saapuu samanaikaisesti myyntiin 327 operaattorilla 155 maassa. Tarjolla on kaksi värivaihtoehtoa, musta ja valkoinen, ja hinnaksi kerrottiin 699 euroa.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung tuotejulkistukset Samsung Galaxy S4
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.