Play-kaupasta poistettu Adblock Plus ei lannistu

Teemu Laitila
20. maaliskuuta, 2013 14:14

Google siivosi äskettäin Play-kaupastaan useita mainosten estoon tarkoitettuja sovelluksia käyttöehtojen vastaisena, mutta poistamisella vaikuttaisi olevan vain vähän vaikutusta sovellusten toimintaan.
Mainosestosovellusten poistamista kaupasta perusteltiin sillä, että ne rikkovat Play-kaupan käyttäjäehtoja, tarkemmin sanottuna kohtaa, jossa kielletään luvaton puuttuminen muiden tuotteiden tai palveluiden toimintaan.
The Next Webin mukaan esimerkiksi kansalaisten oikeuksia netissä valvova EFF kritisoi Googlea sen omien avoimuuden periaatteiden hylkäämisestä.
-Google on valmis sensuroimaan sovelluksia ja hylkäämään tukensa avoimille alustoille heti kun siihen on syytä mainosbisneksen kannalta, EFF sivaltaa Googlea.
Mutta kuten odottaa saattoi, sovellusten poistaminen Play-kaupasta ei estä niiden käyttöä. Adblock Plus on julkaissut uuden version Android-sovelluksestaan, jota jaellaan sekä muissa kuin Googlen sovelluskaupoissa että ABP:n omilla sivuilla. Adblock pyytää aiempien versioiden käyttäjiä päivittämään sovelluksen tuoreimpaan versioon, joka päivittyy tulevaisuudessa automaattisesti.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google AdBlock Plus Google Play
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.