iPhone saattaa pian oppia putoamaan jaloilleen

Valtteri Ahonen
21. maaliskuuta, 2013 17:07

Applen tuore patentti paljastaa suunnitelmia uudenlaisista suojamekanismeista. Tulevaisuudessa puhelin saattaa osata kääntyä pudotessaan niin, että sen heikoimmat osat eivät ota niin pahoja kolhuja, kertoo AppleInsider.
Patenttihakemukseen on kirjattu "Elektronisen laitteen suojamekanismi", mutta kuvan perusteella ainakin piirtäjän mielessä on ollut nimenomaan puhelin - iPhone myös mainitaan patentissa nimeltä. Mekanismi saattaisi osata laitteen pudotessa kääntää sitä ennen osumista maahan. Näin iskun voisi ottaa vastaan jokin puhelimen kestävämmista osista kuten reuna, sen sijaan että itse näyttölasi kolahtaisi maahan.
Suojajärjestelmän toiminta on varsin monimutkainen ja siihen liittyy erilaisia ilmalentoa arvioivia sensoreita. Itse mekanismistakin on erilaisia muunnoksia, joista yhdessä käytetään jopa paineistettua kaasua. Tällaista järjestelmää tuskin nähdään puhelimissa aivan heti, niin hieno kuin se olisikin. Joku voisi myös kysyä, löytyykö perinteisesti heikosti pudotustesteissä pärjänneestä iPhonesta sellaista kohtaa, jonka kestäisi osua maahan.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone patentti
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.