Kesäaika lähestyy - Nokia kehottaa Lumia-käyttäjiä varautumaan taas kellosekoiluun

Teemu Laitila
21. maaliskuuta, 2013 15:54

Nokia kehottaa yhtiön Ääni-blogissa vanhemman sukupolven Lumia-puhelinten omistajia tarkistamaan puhelimen aikavyöhyke ennen viikonloppua, jotta vältytään viime syksynä nähdyltä kellosekoilulta.
Ohjelmistovirheen vuoksi osa Windows Phone 7.8 Windows Phone 7 -järjestelmään perustuvista Lumia-malleista (800, 900, 710 ja 610) saattaa seurata jonkun muun samalla aikavyöhykkeellä olevan maan siirtymistä kesäaikaan. Esimerkiksi Israelissa muutos tapahtuu jo tulevana viikonloppuna ja jos puhelin ei ole asetettu nimenomaan Helsingin aikaan, kello saattaa yllättäen kääntyä tunnilla eteenpäin.
Ongelmilta voi välttyä kun varmistaa asetuksista, että puhelimen aikavyöhyke on UTC +02 Helsinki ja automaattinen määritys on poissa käytöstä.
Vika ei koske uudemman sukupolven Windows Phone 8 -puhelimia joiden pitäisi siirtyä kesäaikaan aikataulun mukaisesti maaliskuun lopussa.
Sama vika aiheutti ongelmia viime syksynä talviaikaan siirryttäessä. Nokian mukaan ongelmaan on tulossa korjaus Windows Phone 7.8 -päivityksessä, jonka jakelu on jo osittain alkanut Suomessakin. Hämärän peitossa kuitenkin on, miksi ongelmaa ei korjattu jo Windows Phone 7.8 -päivityksen yhteydessä.
Edit 21.3. 16:50 Korjattu kirjoitusvirhe Lumia 620 -> Lumia 610
Edit 22.3. 14:30 Korjattu epäselvyydet WP7- ja WP7.8 -laitteiden välillä.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Windows Phone kesäaika
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.