Uudet tuulet puhaltavat Applen suunnittelupöydissä

Manu Pitkänen
22. maaliskuuta, 2013 14:39

Viime vuoden lopulla Applen luottosuunnittelija Jony Ive sai enemmän vaikutusvaltaa laitteiden ja ohjelmistojen ulkonäköön liittyen. Applen johtoporrasmyllerryksen jälkeen on puhuttu paljon siitä, miten yhtiön tuotteet tulevat muuttumaan tulevaisuudessa.
Spekulointia on herännyt erityisesti iOS-mobiilikäyttöjärjestelmän käyttöliittymän tiimoilta. Applen sisällä on väännetty kättä niin sanotun skeuomorfistisesta designista, jonka puolesta puhui viime syksynä potkut saanut iOS-pomo Scott Forstall. Jony Ive on taas profiloitunut skeuomorfismin vastustajaksi.
Wall Street Journalin tietojen perusteella Jony Ive olisi karsimassa skeuomorfismia Applen ohjelmistoista. Tilalle on tulossa aiempaa tasomaisempaa graafista ilmettä, mikä tarkoittaa voimakkaampaa ja yksinkertaisempaa käyttöliittymää. Suuria irtiottoja ei todennäköisesti nähdä vielä iOS 7:ssä, sillä isot muutokset tarvitsevat aikaa.
Jony Iven uusi asema näkyy Wall Street Journalin lähteiden mukaan myös siinä, että ohjelmistosuunnittelijat pääsevät uuteen laitteeseen liittyviin tietoihin käsiksi aiempaa aikaisemmassa kehitysvaiheessa. Ohjelmistosuunnittelijoilla on näin parempi käsitys siitä millaisessa raudassa heidän ohjelmansa toimivat.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone iOS Jony Ive iOS 7
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.