Samsungilta uuden sukupolven Exynos-piiri myös halvempiin laitteisiin

Teemu Laitila
25. maaliskuuta, 2013 16:14

Samsung työstää parhaillaan uutta 5-sukupolven Exynos-piiriä, joka on tarkoitettu käytettäväksi myös halvemman pään laitteissa. Uuden piirin mallinumeroksi kerrotaan Exynos 5210 ja se saattaa tehdä debyyttinsä kesäksi odotetussa Galaxy S4 Mini -mallissa.
Tähän mennessä Samsungilta on tullut vain kaksi Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvaa viidennen sukupolven Exynos-piiriä. Yhtiön nimeämiskäytännön perusteella Exynos 5210 sisältää kaksi todennäköisesti Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvaa ydintä, kuten jo aiemmin julkaistu ja esimerkiksi Nexus 10 -tabletissa käytetty Exynos 5250 -piiri. GSM Arena tosin spekuloi mahdollisesta big.LITTLE-arkkitehtuurista, jossa vain toinen ydin olisi Cortex-A15 toisen ollessa hitaampi apuydin.
Galaxy S4 Minin on kerrottu olevan 4,3 tuuman kokoinen ja sen tuplaydinprosessorin kellotaajuus olisi 1,6 GHz. Jos molemmat ytimet ovat Cortex-A15-mallisia, suorituskyky tuskin jää normaalissa käytössä suuremmin jälkeen edes neliytimiselle Exynos 5 Octalle, sillä harva sovellus hyötyy neljästä ytimestä.
Kaikesta huolimatta suomalaiset saattavat silti saada käsiinsä joskus kesällä Galaxy S4 Minin, joka onkin varustettu Qualcommin prosessorilla, kuten on käymässä täysikokoisen Galaxy S4 -mallin kohdallakin.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Android Samsung Exynos
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.