HTC panostaa kaikkensa: ei enää hiljaisesti erinomainen

Teemu Laitila
26. maaliskuuta, 2013 19:01

Edellisvuosina suoranaista premium-mainetta nauttinut Android-valmistaja HTC on viime vuosien aikana elänyt liiankin uskollisesti yhtiön "Quietly brilliant" tunnuslauseen mukaan. Taiwanilaisyhtiö on julkaissut laadukkaita puhelimia, joita kukaan ei ole ostanut, koska niitä ei markkinoida mitenkään. Nyt tarkoituksena on muuttaa kaikki.
HTC on luopumassa hiljaisesta erinomaisuudestaan niin käytännössä kuin yhtiön tunnuslauseenakin. Yhtiön uusi markkinointipäällikkö (jo kolmas kahden vuoden sisään) kertoo Wall Street Journalille, että uusi HTC on aiempaa rohkeampi.
Huhtikuun jälkimmäisellä puolella Suomeen odotettavan HTC Onen markkinointikampanjan avainsanat tulevat Focustaiwan-sivston mukaan olemaan "bold, authentic, playful" eli rohkeus, aitous ja leikkisyys. Rohkeudella yhtiö viittaa markkinointiin, jossa uskalletaan kehua omien tuotteiden ominaisuuksia ja aitous taas kertoo omasta näkemyksestä, joka ei ole muualta kopioitua. Leikkisyys puolestaan on hämärämpi termi, joka tarkoittaa uutta, paremmin kuluttajien tarpeita kuuntelevaa tuotekehitystä.
Rohkeus, aitous ja leikkisyys ovat silti pelkkää markkinointipuhetta eikä HTC aio jäädä vain puheen tasolle. Laitteiden esiin tuominen vaatii rahaa. HTC aikoo kasvattaa nettimarkkinointibudjettiaan 250 prosenttia edellisvuoteen verrattuna ja perinteisen median budjettia 100 prosentilla.
Mistään maailman markkinoinnista ei kuitenkaan ole hyötyä, jos laitteita ei ole kaupoissa. HTC kertoi jo aiemmin, että yhtiöllä on pulaa HTC One -mallin kameroista, mikä viivästyttää puhelinten saapumista myyntiin.

Lue myös nämä
Tägit
Android HTC HTC One
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.