Päivitys tuo Lumioille FM-radion ja kaivatun ominaisuuden MeeGo:n ajoilta

Teemu Laitila
26. maaliskuuta, 2013 14:44

Microsoft ja Nokia valmistelevat parhaillaan uutta Windows Phone 8 -päivitystä, joka tuo käyttöjärjestelmälle muutaman kaivatun ominaisuuden ja joukon pienempiä parannuksia.
The Verge kertoo omiin lähteisiinsä perustuen, että yksi merkittävä päivitys on tuki FM-radiolle, joka löytyi vielä Windows Phone 7 -järjestelmästä. Vaikka ainakin Lumia 920 ja 820 sisältävät laitteiston radion käyttöön, ominaisuudelle ei ole ollut tähän mennessä tukea Windows Phone 8 -järjestelmässä. Päivityksen jälkeen radiota voi kuitenkin kuunnella ilman nettiyhteyttä myös WP8-puhelimilla, kunhan FM-piiri löytyy laitteesta.
FM-radion tuki on The Vergen mukaan nimenomaan Microsoftin käsialaa, mutta Nokia on hyödyntämässä aikanaan paljon hehkutettua oikeuttaan tuoda käyttöjärjestelmään myös omia muokkauksiaan. Lähikuukausina julkaistava päivitys sisältää vain Nokian puhelimille saapuvan, N9-mallista tutun ominaisuuden eli ruudun lukituksen avaamisen kaksoisnapauttamalla. Tuplanapautuksen tulo Windows Phonelle ei ole täysin odottamatonta, sillä MeeGon kehityksen lakkauttamisen jälkeen Nokia lupasi, että N9:n käyttöliittymän kikkoja tultaisiin näkemään yhtiön tulevissa projekteissa.
Muita vain Nokian laitteille tulevia ominaisuuksia ovat The Vergen mukaan mahdollisuus hiljentää puhelin ympäri kääntämällä eli flip to silence sekä oma, nimenomaan Lumia-puhelimien näytöille suunnattu väriprofiili.
Tietysti tässä vaiheessa kaikki ominaisuudet ovat vasta huhun tasoilla. Vahvistus uusille ominaisuuksille saadaan vasta kun päivitys tulee jakoon muutaman kuukauden sisään.

Lue myös nämä
Tägit
Nokia Microsoft Nokia Lumia Windows Phone
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.