Facebook Home on uusi supersosiaalinen käyttöliittymä Androidille

Teemu Laitila
4. huhtikuuta, 2013 21:07

Facebook julkaisi juuri jo useaan kertaan vuodetun Facebook Home -sovelluksensa. Tälläkään kertaa Facebook ei varsinaisesti julkaissut puhelinta. Kuten yhtiö on aiemmin sanonut, oman puhelimen julkaisussa ei ole järkeä, kun jokaisella on jo taskussaan potentiaalinen Facebook-puhelin.
Facebook Home tekee yhteensopivista Android-puhelimista todellisia supersosiaalisia kommunikointivälineitä, jossa yhtiön toimitusjohtajan Mark Zuckerbergin mukaan etusijalla ovat ihmiset, eivätkä sovellukset. Facebook Home tuo kaikki Facebookin toiminnot sekä sisällöt puhelimessa etualalle tyylikkäässä ja graafisesti näyttävässä muodossa.
Teknisesti ottaen Facebook Home on niin sanottu launcheri Android-järjestelmälle. Se korvaa valmistajan oman käyttöliittymän kotiruutuineen, lukitusruutuinen sekä sovellusvalikoineen ja tuo käyttöliittymän joukon uusia toimintoja, jotka luonnollisesti liittyvät viestintään.
Coverfeed korvaa käyttäjän koti- ja lukitusruudun Facebook-kontaktien päivityksillä. Se mahdollistaa helpon "tykkäämisen" vain tuplanäpäyttämällä kaverin päivitystä ja myös kommentointi onnistuu ilman erillisten sovelluksen avaamista.


Yksi merkittävä ominaisuus on Chatheads, joka nimensä mukaisesti tarkoittaa kuvia Facebook-kontakteista leijumassa ruudun yläosassa. Ruudulle ilmestyvä naama on merkki saapuneesta viestistä ja vastaaminen onnistuu kaverin naamaa napauttamalla. Järjestelmä tukee Facebookin oman Messenger-sovelluksen lisäksi tekstiviestejä.
Facebook on leivottu sisään koko järjestelmään ja sisällön jakaminen eri sovelluksista Facebook-kontakteille on tehty mahdollisimman helpoksi. Koska Facebook Home ei varsinaisesti sisällä kotiruutua, sen kanssa ei voi samanaikaisesti käyttää perinteisiä widgettejä tai muita kotiruudun ominaisuuksia kuten kansioita.
Facebook Home julkaistaan HTC First -puhelimen mukana, mutta sen voi ladata myös muille Android-puhelimille Googlen Play-kaupasta 12.4 alkaen. Tällä hetkellä tuettuina ovat vasta HTC:n One, One X ja One X +, Samsungin Galaxy S III, tuleva Galaxy S 4 sekä Note II. Myös tableteille on luvassa oma versionsa, joka julkaistaan myöhemmin.


Lue myös nämä
Tägit
Android Facebook Facebook Home
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.