Samsung käyttää enemmän rahaa markkinointiin kuin tutkimukseen

Teemu Laitila
7. huhtikuuta, 2013 14:05

Samsung kuluttaa laitteidensa markkinointiin enemmän rahaa kuin uusien tuotteiden kehittelyyn, kertoo Reuters. Markkinointi on ohittanut tutkimuksen ja tuotekehityksen ensimmäistä kertaa ainakin kolmeen vuoteen.
Reutersin mukaan Samsung markkinoi tuotteitaan viime vuoden aikana noin 8,9 miljardilla eurolla, mikä on noin miljardin verran enemmän kuin mitä tutkimukseen ja tuotekehitykseen panostettiin. Reutersin haastattelemat analyytikot pitävät huolestuttavana sitä, että Samsung jarruttelee uuden innovoimisessa samaan aikaan, kun kilpailu alalla on kovempaa kuin koskaan.
Samsung ei ole ikinä ollut erityisen kuuluisa uusista, koko alaa mullistavista keksinnöistään.
- Samsung tuli jälkijunassa uuden laitekategorian kehityksessä. Apple loi kokonaan uuden laiteluokan tabletillaan. Odotamme vastaavia saavutuksia Samsungilta, Canalysin analyytikko Rachel Lashford kommentoi Reutersille.
Tablettien tulon jälkeen vastaavia mullistuksia ei kuitenkaan ole nähty. Laitevalmistajat, markkinajohtajat Samsung ja Apple mukaan lukien, keskittyvät lähinnä parantelemaan entisiä mallejaan kasvattamalla näytön kokoa, kehittelemällä uusia kuvaustiloja kameraan ja varustamalla laitteet yhä enemmän ytimiä sisältävillä ja nopeammilla prosessoreilla.
Samsungin lippulaivojen kaksi viimeistä julkaisua ovat keskittyneet hehkuttamaan ominaisuuksia, joiden avulla ruutu pysyy päällä niin kauan kuin käyttäjä katsoo sitä tai videon toisto keskeytyy tai jatkuu katseen avulla. Molemmat ominaisuudet tuntuvat enemmänkin insinöörien tekniikkademoilta, kuin aidosti laitteiden hyödyllisyyttä parantavilta innovaatioilta.
Kaikesta huolimatta Samsungin tutkimus ja tuotekehitysbudjetti on huomattavasti isompi kuin Applella ja siihenkin osa-alueeseen panostetaan. Yhtiö on kasvattanut R&D:n parissa työskentelevän henkilöstön määrää alle 20 000 ihmisestä aina 25 000 ihmiseen, Reuters raportoi.
Samsungin seuraava isompi julkaisu on todennäköisesti syksyllä julkaistava isoruutuisen Note-sarjan kolmas malli.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.