Isoruutuiset puhelimet edelleen pieni vähemmistö

Teemu Laitila
8. huhtikuuta, 2013 16:49

Yli viiden tuuman näytöllä varustetut puhelimet ovat edelleen selkeä vähemmistö, paljastaa mobiilisovellusten analyysipalveluja tarjoava Flurry. Yhtiön seuraamista laitteista vain kaksi prosenttia oli varustettu 5.0 - 6,9 tuuman ruuduilla, mikä käsittää esimerkiksi Samsungin Note-sarjan tyyppiset laitteet.
Flurry tarjoaa sovelluskehittäjille analyysipalveluita sovellusten käyttäjätilastojen luomiseksi. Yhtiö kertoo palvelunsa havaitsevan jopa miljardi älypuhelinta ja tablettia kuukaudessa. Viimeisen 30 päivänä aikana tilastoja kerättiin yli 2000 eri laitemallista. Nyt julkaistuun tilastoon valittiin mukaan 200 yleisintä laitetta, jotka kattavat 80 prosenttia kaikista mitatuista laitteista.
Tilastot paljastavat, että ehdottomasti suurin osa mitatuista laitteista sisältää 3,5 - 4,9 tuuman ruudun. Niiden osuus kaikista laitteista on 69 prosenttia. Se ei ole varsinainen yllätys, sillä vaihteluvälille mahtuvat niin Applen iPhone-mallit kuin Samsungin kaikki Galaxy S -mallitkin. Paljon huomiota saaneiden "puhlettien" (5,0 - 6,9 tuumaa) joukko kattaa sen sijaan vain kaksi prosenttia kaikista laitteista. Joukkoon kuuluvat esimerkiksi Samsungin Note-sarjan puhelimet sekä useiden Android-valmistajien tuoreet jättiluurit.
Flurryn tilasto vaikuttaisi paljastavan, että jättiluurit saavat todellista suosiotaan suuremman painoarvon tekniikkauutisoinnissa. Sen perusteella myöskään Nokian menestyksen ei pitäisi olla kiinni yli viiden tuuman Lumia-puhelimen julkaisusta, sillä pääasialliset markkinat ovat edelleen alle viiden tuuman luureissa.

Lue myös nämä
Tägit
näyttö puhletit
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.