Sisäpiirilähde: Google havittelee WhatsAppista potkua pikaviestintäänsä

Teemu Laitila
8. huhtikuuta, 2013 10:23

Tuoreen markkinahuhun mukaan Google neuvottelisi WhatsAppin kanssa yrityskaupoista. DigitalTrends-sivustolle puhunut sisäpiirilähde paljastaa, että neuvoteltu kauppasumma liikkuisi miljardin dollarin tietämillä.
WhatsApp on tällä hetkellä yksi maailman suosituimpia tekstiviestin korvikkeita älypuhelimille. Se on kiikkunut jatkuvasti kaikkien sovelluskauppojen latauslistojen kärkisijoilla ja sen suosio on tehnyt jopa lovea mobiilioperaattoreiden liikevaihtoon vähentyneiden tekstiviestien muodossa. Täyden palvelun taloksi pyrkivällä Googlella ei sen sijaan ole tällä hetkellä tarjota kunnollista ja modernia pikaviestintä.
Googlen on aiemmin huhuttu kehittelevän uutta, yhtiön nykyiset viestintäpalvelut yhdistävää Babble tai Babel nimistä sovellusta, johon WhatsAppin ostaminen loisi tukevan kivijalan ja toisi mukanaan valmiin käyttäjäpohjan.
WhatsAppin nykyisten käyttäjien kannalta kauppa voisi olla hyödyllinen. Tällä hetkellä WhatsApp toimii vain puhelimissa, mutta Googlen omistukseen siirtyessä integrointi myös muille alustoille olisi todennäköinen.
DigitalTrends arvioi, että valmiin käyttäjäkunnan lisäksi Googlea kiinnostaa WhatsAppissa sen toimivaksi todettu rahoitusmalli. WhatsApp on virallisesti maksullinen sovellus, jonka käyttäminen maksaa noin euron vuodessa. Vuosimaksun ansiosta sovellus ei esimerkiksi näytä käyttäjälle mainoksia. WhatsApp on myös solminut yhteistyösopimuksia operaattoreiden kanssa , huolimatta siitä, että se myös kilpailee niiden kanssa käyttäjistä.

Lue myös nämä
Tägit
Google pikaviestin WhatsApp
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.