Samsung saa kilpailijan viiden tuuman OLED-näyttöihin

Matti Robinson
9. huhtikuuta, 2013 16:46

Samsungilla on ollut erityisen vahva asema älypuhelimissa käytetyissä OLED-näytöissä, josta johtuen korkearesoluutioisia OLED-näyttöjä nähdään vain aniharvoissa puhelinmalleissa.
Samsung on kuitenkin saamassa pian kirittäjän viisituumaisten, OLED-tekniikalla toteutettujen Full HD -näyttöjen kilpaan. Taiwanilainen AUO eli AU Optronics on kertonut tuovansa kilpailukykyisen ja korkearesoluutioisen näytön yli viiden tuuman kategoriaan.
Aina 5,7 tuumaan asti skaalautuva näyttö tarjoaa yhtiön tiedotteen mukaan vähäistä virrankulutusta, nopeat vasteajat, laajan katselukulman (Advanced Hyper-Viewing Angle) sekä korkean kontrastin ja kirkkauden. AUO esittelee lisäksi 55- ja 65-tuumaiset UHD-televisiot ja 10,1 tuumaisen näyttöpaneelin tableteille.
Korkearesoluutioiset OLED-näytöt ovat olleet kortilla, joten kilpailu on tervetullutta. Samsungin valmistamat näytöt ovat odotetusti löytyneet yleensä valmistajan omista, korkean hintaluokan puhelinmalleista.
AUO esitteli viime vuoden loppupuolella vain yhden millimetrin reunuksilla varustettua 720p-näyttöä. Jo silloin yhtiö kertoi kehittelevänsä korkearesoluutioisia näyttöjä ja laajat katselukulmat mahdollistavaa AHVA-tekniikkaa.

Lue myös nämä
Tägit
näyttö Samsung OLED AMOLED kosketusnäyttö AUO
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.