Xperia-puhelimet saamassa tuen Dualshock 3 -ohjaimille

Teemu Laitila
9. huhtikuuta, 2013 13:26

Sony on yrittänyt hyödyntää PlayStation-brändiään myös muiden laitteidensa myynnissä, mutta tähän saakka vielä kohtalaisen laihoin tuloksin. Mobiilipelaaminen saattaa kuitenkin saada vauhtia sen jälkeen, kun Sonyn Dualshock 3 -ohjaimilla voi ohjata Xperia-puhelimissa pyöriviä pelejä.
Tuoreella videolla näkyy, miten Sony on leipomassa PlayStation 3:n ohjainten tukea suoraan Xperia-puhelinten käyttöjärjestelmään. Ohjain paritetaan puhelimen kanssa ensin liittämällä ne USB-kaapelilla toisiinsa, jonka jälkeen kaapelin voi irrottaa ja yhteys syntyy automaattisesti Bluetoothin välityksellä.
Kun puhelimen näytön peilaaminen telkkarin ruudulle on yhä helpompaa, niin myös puhelimen käyttökelpoisuus jopa kotikonsolin korvikkeena kasvaa. Koska kosketusnäyttö on kuitenkin onneton ohjausväline fyysisiin nappuloihin verrattuna, Sonyn Android-puhelimet tarjoavat tulevaisuudessa ainakin pelaajille jotain, mitä ei välttämättä muista laitteista löydy, vaikka paljon riippuu myös pelivalikoimasta.
Ohjaimen liittämistä ja toimintaa esittelevän videon julkaisi Twitterissä käyttäjä @djnermal, joka profiilinsa mukaan työskentelee Sonyn mobiiliyksikössä.

Lue myös nämä
Tägit
Sony Sony Playstation Dualshock 3 Sony Xperia
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.