Google panostaa Play-kaupan laatuun, ennätysmäärä sovelluksia poistettu

Teemu Laitila
10. huhtikuuta, 2013 12:33

Googlen Android-sovelluksia myyvästä Play-kaupasta hävisi helmikuun aikana yli 60 000 sovellusta, kertoo TechCrunch perustuen sivuston lähteiltään saamiin tietoihin. Vaikka osa sovelluksista on niiden kehittäjien itse poistamia, myös Google osallistui siivoukseen.
Erityisen paljon sovelluksia katosi esimerkiksi soittoäänten kategoriasta, jossa määrällä pyritään usein korvaamaan laatua.
Sovelluskauppoja vertaillaan usein parempien mittareiden puutteessa niiden sisältämien sovellusten määrän perusteella. Kuten TechCrunch huomauttaa, Googlen 700 000 ja Applen 800 000 sovelluksen tarjonnassa ei ole loppukäyttäjän kannalta suurta eroa. Tietyn rajan jälkeen laatu on määrää tärkeämpää. Googlen ja Applen sovelluskaupat ovat alan isoimmat, mutta molemmilla on oma lähestymistapansa kaupan hallintaan. Apple tarkistaa kaikki sovellukset etukäteen, kun taas Google hyväksyy kaikki sovellukset, mutta poistaa ne jälkikäteen, jos käyttöehtoja rikotaan.
Lähestymistapa näkyykin Googlen Play-kaupassa, jossa 700 000 sovelluksen joukkoon mahtuu paljon turhaa tauhkaa. Vaikka Google ei suostunut kommentoimaan helmikuun siivousennätystään, yhtiö vaikuttaisi olevan kasvattamassa panostustaan kauppansa sisällön laatuun.
Sisällön lisäksi myös Play-kaupan käyttöliittymä on saamassa kasvojenkohotuksen. Uudistettu Play-kauppa saapuu käyttäjille päivityksenä vaiheittain seuraavien viikkojen kuluessa.

Lue myös nämä
Tägit
Android Google Google Play Store
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.